MicroStrategy’ye bir darbede SEC’ten geldi, piyasa düşüşünde hisseleri ne durumda? Bitcoin satacaklar mı?
MicroStrategy’ye bir darbede SEC’ten geldi, piyasa düşüşünde hisseleri ne durumda? Bitcoin satacaklar mı?

MicroStrategy’ye bir darbede SEC’ten geldi, piyasa düşüşünde hisseleri ne durumda? Bitcoin satacaklar mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), daha geniş kripto para piyasasında zaten yaygın olan yangına daha da körükleyen bir karara imza attı. 21 Ocak Cuma günü SEC, şirketin Bitcoin’in vahşi dalgalanmalarını resmi olmayan muhasebe standartlarından çıkaramayacağını belirterek MicroStrategy’nin Bitcoin muhasebe standartlarını reddetti.

Haber, Bitcoin’in 100 milyar dolardan fazla yatırımcının servetini aşındıran üst üste ikinci gün için %7’sini düzeltmesiyle geldi. BTC düzeltmesi, hisse senedi piyasasının yanı sıra Satoshi Caddesi’nde gerçekleşen daha geniş bir satışla birlikte geliyor.

Kurumsal yazılım üreticisi MicroStrategy, Eylül 2020’de Bitcoin satın almaya başladı. O zamandan beri, şirketin kurucusu Michael Saylor, MicroStrategy’nin bilançosuna agresif bir şekilde Bitcoin ekliyor. Bugüne kadar MicroStrategy, geçen ay yaptığı son satın alma ile toplam 124.391 BTC tutuyor.

SEC’in açıklamasının ardından, MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) Cuma günü düz bir şekilde %18 değer düşüşüyle 375 dolardan kapandı. MSTR, mesai sonrası piyasa ticaretinde ek %3,5’lik bir düşüş gösteriyor.

SEC MicroStrategy’nin GAAP dışı raporlama önlemlerine itiraz ediyor

Ancak, Form 10-Q’da MicroStrategy, 30 Eylül 2021’de sona eren çeyrek için GAAP dışı önlemler kullanıyor. Bu, yatırımcılarına, şirketin büyük ölçüde değişken olan Bitcoin alımlarını bozmak zorunda kalmaması durumunda gelirlerinin ne olacağını gösteriyor.

Bloomberg, ABD SEC’nin bu Perşembe yayınladığı yorum mektubuna göre buna itiraz ettiğini söyledi. Yayın ayrıca şunları içeriyor:

ABD genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri (GAAP), kripto varlıkların değerini raporlamak için hiçbir kural sunmaz. Amerikan CPA Enstitüsü’nün bağlayıcı olmayan kılavuzu, şirketlerin para birimini ASC 350’de belirtildiği gibi maddi olmayan bir varlık olarak sınıflandırması gerektiğini söylüyor.

Bu, yatırım firması olarak nitelendirilmeyen işletmelerin kripto para birimini tarihsel maliyetle kaydedeceği ve ardından yalnızca değer düşerse ayarlayacakları anlamına gelir. Şirketler, varlıkları bir kez kayda alındığında veya değer düşüklüğüne uğradığında, fiyat düşerse, değeri yeniden revize edemezler.

Şimdi, Bitcoin gibi oldukça değişken bir varlık sınıfı ile bir sorun ortaya çıkıyor. Defterlerde değer sadece küçülüyor, büyümüyor olarak yazılabilir. Şimdi MicroStrategy’nin devasa BTC varlıklarıyla, Bitcoin fiyatındaki herhangi bir aşağı yönlü hareket, şirketin kârlılığını olumsuz etkileyebilir.

2021 yılının 3. çeyreğinde MicroStrategy, 36,1 milyon dolarlık net zarar bildirdi. Bununla birlikte, Bitcoin varlıklarının değer kaybetmesiyle, şirketin gayri resmi veya GAAP dışı geliri 18,6 milyon dolar geriledi. Ancak MicroStrategy, şirketin BTC değerinde bir düşüş göstermesi durumunda BTC varlıklarının “eksik bir değerlendirmesine” yol açacağına inanıyor.

Kurumsal yazılım üreticisi, bunun “yönetim veya yatırımcılar için daha az anlamlı” olacağını söyledi. şirket ayrıca şunları yazdı:

“Ayrıca, Bitcoin nakdi olmayan değer düşüklüğü kayıplarının dahil edilmesinin, yatırımcılarımızın kurumsal yazılım analitiği işimizin işletme sonuçlarına ilişkin analizinden dikkati dağıtabileceğine inanıyoruz.”

Ancak, SEC aynı fikirde değil ve raporlamanın bu niteliğine tamamen itiraz etti. SEC, MicroStrategy’den mevcut GAAP dışı raporlama önlemlerinden gelecekteki dosyalamalardan kurtulmasını istedi. MicroStrategy buna uymayı kabul etti.

MicroStrategy 5 milyar dolarlık Bitcoin zulasını satmıyor

Kripto alanında ağır düzeltme devam ederken, Bitcoin şimdi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000$’dan %40’tan fazla düştü. Ancak MicroStrategy’den Michael Saylor, şirketin 5 Milyar dolarlık BTC varlıklarından hiçbir şey satmadığını söyledi. Perşembe günü Bloomberg’e konuşan Saylor şunları söyledi:

“Asla. Hayır. Biz satıcı değiliz. Sadece Bitcoin alıyoruz ve elimizde tutuyoruz, değil mi? Stratejimiz bu.”

Ayrıca, kriptodaki son piyasa düzeltmesinden endişe etmediğini de sözlerine ekledi. Saylor, Twitter’ında şunları ekliyor:

“Eğer #bitcoin’e yatırım yapacaksanız, kısa zaman ufku dört yıldır, orta zaman ufku on yıldır ve doğru zaman ufku sonsuza kadardır”.

MicroStrategy’nin agresif Bitcoin alımlarına baktığımızda, mevcut Bitcoin düşüşünü satın almalarını bekleyebiliriz.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin