Michael Saylor, Bitcoin vadeli işlemlerinin geleceğe ışık tuttuğunu düşünüyor
Michael Saylor, Bitcoin vadeli işlemlerinin geleceğe ışık tuttuğunu düşünüyor

Michael Saylor, Bitcoin vadeli işlemlerinin geleceğe ışık tuttuğunu düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, vadeli işlemlerin başlaması dünya ekonomisinde büyük ses getirdi. ETF olarak borsalarda işlem görmesi tüm dikkatleri bu yöne çevirdi. Amerika’da başlayan bu akım şimdiden bile tüm dünyaya yayıldı. Michael Saylor ise, ETF’lerin önümüzdeki senelerde daha çok değerleneceğini düşünüyor.

Amerika’da ilk ETF geçen ayın 19’unda New York borsasında satışa çıkmıştı. BITO ismiyle ProShares yatırım devi SEC tarafından aldığı onay ile birlikte vadeli işlemlere başlamıştı. Bu Bitcoin için tarihi gün olmuştu. ProShares şirketinden sonra ikinci onayı ise Valkyrie almıştı. Valkyrie’nin Bitcoin’i Nasdaq borsasında listelenmişti. Her iki Bitcoin vadeli işlem yatırımcılar tarafından ciddi ilgi görmüştü.

Amerika pazarı, piyasada vadeli işlemlere bağlı Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesine tanık oldu. Fakat bunun altında yatan varlık sınıfını doğrudan izleyen spot Bitcoin borsasında işlem gören fonlara yönelik talep, hem kurumsal oyunculardan hem de kanun yapıcılar tarafından geldi.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, önümüzdeki senelerde ETF’lerin daha çok ilgi çekeceğini belirtti. Hatta Saylor, Bitcoin vadeli işlemlerinin altın ETF’lerini geride bırakıcığını düşünüyor.

Bitcoin ETF’leri borsalarda yatırımcı çekebiliyor

4 Kasım Perşembe günü MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bloomberg Finansal İnovasyon Zirvesi’nde konuştu. Vadeli işlemler hakkında açıklamalarda bulunan CEO, Bitcoin ETF’lerinin önümüzdeki üç yıl içinde finansal piyasaları kasıp kavuracağının altını çizdi.

Saylor’a göre, Bitcoin ETF’lerinin bu dönemde tamamen altın ETF’lerin yerini alacağını düşünüyor. Zamanla Bitcoin’in vadeli işlemlerinin oturacağını düşünen MicroStrategy CEO’su sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Spot ETF’ine ihtiyaç var. Bu spot ETF’ler bir kez yuvarlandığında, milyarlarca, sonra on milyarlarca, sonra yüz milyarlarca, sonra da trilyonlarca doların onlara aktığını görebiliriz.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Buca mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin