Messari: Coinbase'in listelediği koinler rakip borsalardan daha iyi performans gösteriyor
Messari: Coinbase'in listelediği koinler rakip borsalardan daha iyi performans gösteriyor

Messari: Coinbase’in listelediği koinler rakip borsalardan daha iyi performans gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinbase’de piyasaya sürüldükten sonraki beş gün içinde, yeni tokenlar ortalama %91 oranında fiyat artışı yaşıyor.

Coinbase etkisi doğru

Kripto analitiği sağlayıcısı Messari, Coinbase’deki yeni token listelerinin diğer borsalardaki lansmanlardan daha iyi performans gösterme eğiliminde olduğuna dair popüler inanç şeklinde ifade edilen ünlü “Coinbase etkisi”nin doğru olduğu sonucuna varan bir rapor hazırladı.

Ancak etki tutarlı olmaktan uzaktır ve aykırı değerleri kontrol ettikten sonra, çoğu kişinin sandığı kadar büyük değildir.

Messari, beş gün boyunca 28 yeni Coinbase listesinin performansını 22 Binance listesi, 19 FTX listesi, 19 Gemini listesi, 14 OKEx listesi ve aynı süre boyunca 11 Kraken listesiyle karşılaştırdı.

Araştırma, Coinbase’deki listelerin %91 ile en yüksek ortalama getiriye sahip olduğunu bulsa da, etki tutarlı olmaktan uzaktı. 28 token, beş gün sonra  %32’lik bir kayıptan %645’lik bir kazanca kadar herhangi bir yerde performans gösterdi. Buna karşılık, diğer borsalardaki yeni tokenlar, yaklaşık %25’lik bir kayıptan %60’lık bir kazanca kadar değişim gösterdiler ve bir sonraki en iyi ortalama kazanç,%20 civarında söz konusu oldu.

Bununla birlikte, araştırmacılar, dış faktörlerin Coinbase’de listelendikten kısa bir süre sonra birkaç token için aşırı getiri sağladığını, Distict0x’in %645 ve Civic’in %493 oranında arttığını belirtti.

“Aykırı değerleri kontrol ederken” Messari, Coinbase’in yeni listelerinin diğer borsalardan daha iyi performans gösterdiğini ve geri dönüşlerin %0 ile %66 arasında değiştiğini ve toplamda ortalama %29 olduğunu tespit etti.

Düzeltilmiş verilerde OKEx, yaklaşık %20 artış gösteren tokenlarla ortalama ikinci sırada yer alırken, onu %15 ile Kraken, %12 ile FTX, yaklaşık olarak %0 ile Binance ve hafif bir kayıpla Gemini izledi.

Coinbase etkisi, borsanın popülaritesi ve güçlü marka adıyla ilgili olabilir veya birçok borsayı ve ihraççıyı Amerika Birleşik Devletleri sakinlerine hizmet sunmaktan caydıran ve perakende yatırımcıların birçok altcoin’e erişme kabiliyetini sınırlayan ABD kripto düzenlemelerinin bir yan ürünü olabilir.

Messari, Coinbase’i “kripto için en büyük perakende sunucusu” olarak tanımlıyor ve borsada yeni listelenmiş toeknların güçlü ortalama performansının, daha önce erişilemeyen piyasalara maruz kalmak için yarışan ABD perakende yatırımcılarına atfedilebileceğini öne sürüyor.

Bununla birlikte, rapor şunları kaydetti: “Coinbase listesinin varlık getirileri üzerinde olumlu bir etkisi olma potansiyeli var. Ancak tüm tokenları aynı şekilde etkilemiyor.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin