featured

MATIC fiyatı kritik bir seviyeyi test ediyor: Aşağı yönlü kırılma kazançları silecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Polygon (MATIC) fiyatının uzun vadeli yapısından kırılma sürecinde olması, yılbaşından bu yana yaşanan artışın tamamını riske atıyor.

Uzun vadeli kırılmanın yanı sıra, günlük grafik de düşüş işaretleri veriyor. Sonuç olarak, düşüş eğiliminin ortadan kalkması için trendin tersine dönmesine ihtiyacı var.

Boğa yapısı bozuluyor

Uzun vadeli haftalık grafiğin teknik analizine göre, MATIC fiyatı için aşağı yönlü bir görünüm var. Bunun birden çok nedeni vardır.

İlk olarak MATIC fiyatı, tipik olarak bir çöküşle sonuçlanan bir model olan artan bir paralel kanal içinde işlem görüyor. Sonuç olarak bu, düşüş eğilimi olarak kabul edilir.

Fiyatın kanalın alt kısmında işlem görmesi de bu görünümü destekliyor.

MATIC

İkincisi, haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) düşüş eğilimi gösteriyor. Yatırımcılar, bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirlemek ve bir varlığı alıp satmayacağına karar vermek için RSI’yı bir momentum göstergesi olarak kullanır.

RSI okuması 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlüyse, boğalar avantajlıdır. Ancak okuma 50’nin altındaysa bunun tam tersi doğrudur.

MATIC fiyatı için RSI trend çizgisinden ayrıldı ve 50’nin altına düşerek düşüş eğilimine işaret etti. RSI düşüşünün bir fiyat düşüşü ile çakışması kırılma ihtimalini artırıyor.

En yakın destek alanı 0,76 dolar seviyesinde iken, en yakın direnç ise kanalın orta hattında 1,40 dolarda bulunuyor.

MATIC fiyat tahmini:

Günlük grafikteki fiyat analizi, haftalık olanla uyumludur. Altcoin’in fiyatı 0,95 dolarlık yatay destek alanında sıçramasına rağmen, yine de kısa vadeli alçalan bir direnç çizgisini takip ediyor.

Destek alanıyla birleştiğinde bu, düşüş eğilimi olarak kabul edilen bir alçalan üçgen oluşturdu.

Sonuç olarak, oradan bir kırılma gerçekleşmesi en olası görünümdür. Bu durumda, muhtemelen 0,76 dolar seviyesine doğru aşağı yönlü bir hareket gelecektir.

Aşağı yönlü olan fiyat tahminine rağmen, direnç çizgisinin üzerine çıkılması ve önceki kanalın destek çizgisinin geri alınması durumunda trend yükselişe geçecektir. Bu durumda fiyat, kanalın orta çizgisinde bulunan 1,40 dolara doğru hareket edebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin