featured

Yatırımcı ilgisi artıyor: MATIC fiyatı 2 dolar hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Polygon (MATIC), geçtiğimiz hafta %12 oranında bir artış kaydetmişti. Fiyat şu anda 1 dolarda bulunan destek noktasının üzerine çıkmakta zorlanıyor olsa da zincir üstü veriler, MATIC fiyatının uzun vadede 2 dolara ulaşabileceğini gösteriyor.

Polygon (MATIC), yaygın olarak en büyük altcoin olan Ethereum’un ölçeklendirme çözümü olarak kabul edilmektedir. Ethereum, Nisan ayında Proof of Stake geçişini tamamladıktan sonra, MATIC fiyatı başlangıçta bir düşüş yaşadı.

Stake edilmiş varlıklarını Ethereum ana ağına taşıyan yatırımcılar, ilk fiyat düşüşüne katkıda bulundu. Bununla birlikte, akıllı sözleşmelerde kilitlenen MATIC token’larının sayısı önemli ölçüde arttığından, bu durum Mayıs ayında tersine döndü.

Yatırımcılar bu oranda Polygon ağındaki token’ları stake etmeye devam ederse, gözde altcoin’in fiyatı ne kadar yükselebilir?

Yatırımcılar yeniden yükseliş bekliyor

Nisan ayındaki toplu hisse alımından sonra yatırımcılar token’larını yeniden Polygon ağında stake etmeye başladılar. Aşağıdaki grafik, Polygon ağındaki yatırımcıların Mayıs 2023’te ek 50 milyon token (toplam dolaşımdaki arzın %0,5’i) stake ettiğini göstermektedir.

MATIC

Akıllı sözleşmelerdeki arz metriği, yatırımcıların çeşitli staking protokollerinde kilitlediği bir kripto para biriminin dolaşımdaki arzının yüzdesini gösterir. Değer artmaya başladığında, piyasa arzında geçici bir kıtlık başlar.

Gözde altcoin’şn yatırımcıları hisselerini bu oranda artırmaya devam ederse, son MATIC fiyat artışı uzun süreli bir boğa rallisine dönüşebilir.

Kullanıcı etkinliği artıyor

Ayrıca, Polygon blockchain ağı, son zamanlarda yatırımcıların da ilgisini çekmeye başladı. Fiyat 0,90 dolarda bulunan direnç noktasında hafif bir düzeltme yağarken, ağda aktif olarak işlem yapan aktif kullanıcılar sadık kaldı.

Spesifik olarak, 22 Mayıs ile 31 Mayıs arasında, Günlük Aktif Adresler (DAA) %25 oranında bir artışla 250,000’den 313,000 aktif kullanıcıya yükseldi.

DAA metriği, bir blockchain ağında etkileşime giren cüzdan adreslerinin sayısını verir. Yukarıda görüldüğü gibi, bir fiyat düşüşü sırasında bu değer artmaya başladığında, varlığın yakında gerçekleşecek bir iyileşme için ivme kazandığına işaret eder.

Özetle, kripto yatırımcıları MATIC token’ını stake etmeye devam ederse ve kullanıcılar aktif kalırsa, yatırımcılar uzun süreli bir fiyat rallisi bekleyebilirler.

MATIC fiyat tahmini: Hedef 2 dolar

IntoTheBlock’un Global In/Out of Money (GIOM) verileri, bir sonraki rallide gözde altcoin’in fiyatının 2 dolara ulaşabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, boğaların bu yukarı yönlü fiyat tahmininden emin olmaları için, fiyatın önce 1 dolardaki ilk kritik direnci aşması gerekir.

Ancak ortalama 0,95 dolarlık fiyattan 4,53 milyar adet token satın alan 52,000 yatırımcının kâr elde etmesi geri çekilmeyi tetikleyebilir.

Yine de boğaların yeterli gücü toplamaları durumunda 2 dolar hedefi zorlanabilir.

Eğer MATIC, beklenmedik bir şekilde 0,85 doların altına düşerse, ayılar devreye girecektir. Bununla birlikte, ortalama 0,86 dolar fiyatla 117 milyon adet token satın alan 20,700 yatırımcı destek sunabilir.

Destek noktasının kaybedilmesi durumunda 0,79 dolara doğru olan düşüş tetiklenebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin