featured

Bitcoin, Haziran ayına kırmızı bir grafik ile giriş yaptı! Yeni ayda daha fazla düşüş mü gelecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, Mayıs ayını düşüşle sonlandırdı. Böylece yılın başından beri ilk kez bir ayı kırmızı ile kapattı.

Gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, daha büyük hacimli altcoin’ler arasında en çok değer kaybeden olurken, LTC fiyatı ise neredeyse %4 oranında bir yükseliş kaydetti.

LTC, QNT, GRT ve birkaç kripto para birimi dışında piyasanın kalanının durumu pek de iyi değil.

Bitcoin 2023 yılının ilk kırmızı kapanışını yaptı

Piyasa lideri olan Bitcoin, oldukça dalgalı bir ay geçirdi. Sonuna bakıldığında, birkaç denemeye rağmen 27,500 dolarda bulunan direnç noktasını kıramadığı görülebilir. Pazartesi günü makroekonomik haberler sonucunda fiyat 28,500 dolara sıçradı.

Bitcoin

Ancak daha sonra, Çarşamba gününe kadar yeniden 27,500 doların altına düştüğü için yükseliş kısa sürdü. Özellikle, dünkü reddedilme fiyat hareketine çok zarar verdi. Çünkü BTC, yalnızca birka. Saat içinde binlerce dolarlık bir düşüş yaşadı.

İlk başta 27,000 doların üzerinde kalmayı başardı. Ancak son 24 saatte düşüş derinleşti. Böylece Bitcoin’in fiyatı 26,600 dolara düşerek son birkaç günün en düşük seviyesine gerilemiş oldu. O zamandan beri birkaç yüz dolarlık bir artış yaşamasına rağmen grafikler hâlâ kırmızı.

Hatta Bitcoin, Mayıs ayını %7’lik düşüşle kapatarak 2023 yılında ilk kez bir ayı kırmızıda kapattı. Piyasa değeri 520 milyar dolara gerilerken altcoin’ler üzerindeki hâkimiyeti ise %46,1’e düştü.

Altcoin’ler de düşüşte

Çoğu altcoin de küçük günlük kayıplar yaşayarak grafiklerini kırmızıya boyadı. En büyük altcoin olan Ethereum %1’lik bir düşüşün ardından 1,850 dolara geriledi. Binance Coin aynı oranda geri çekildi ve şu anda 305 doların biraz altında işlem görüyor. Bunun dışında diğer gözde altcoin’ler olan Ripple, Solana, Tron, Polkadot, Shiba Inu ve Avalanche grafikleri de kırmızı renkte.

Cardano, daha büyük sermayeli altcoin’ler arasında en çok değer kaybeden oldu. ADA %3’ün üzerinde bir düşüş kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 0,36 dolar civarında işlem görüyor. Buna karşılık, Litecoin neredeyse 4 dolar artarak 90 doların üzerine çıkmayı başardı.

GRT, %5’lik artışı ile en çok kazanan altcoin oldu ve şu anda 0,15 dolar civarında işlem görüyor.

Genel olarak, tüm kripto varlıklarının kümülatif piyasa değeri günlük bazda 10 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin