MasterCard
Mastercard yeni iş ilanları ile kripto cüzdan üretimi hakkında ipuçları veriyor

MasterCard, B2B işlemleri için Blockchain tabanlı ödeme yöntemi geliştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perşembe günü kamuya açıklanan patent başvurusuna göre MasterCard B2B işlemlerini basitleştirmek için tasarlanmış Blockchain tabanlı bir sistem icat etti.

İşletmeler, neredeyse her gün faturalarını yönetmek ve ödeme yapmak ya da almak için binlerce B2B çözüm sağlayıcı teknolojinin karmaşık ekosistemine güveniyor. Finansal işlemlere katılan varlıkların sayısının artmasıyla, işlenen elektronik ödeme işlemlerinin sayısı her geçen gün artıyor ve bu sayı her gün yüz milyarlarca büyüklüğe ulaşıyor.

Mastercard B2B ödeme işlemleri için Blockchain’in daha avantajlı olduğunu açıkladı

MasterCard, B2B ödemelerde geleneksel yöntemin güncelliğini yitirdiğini ve artan hacimlere ayak uydurabilmek için muhasebe ve mutabakat sistemlerinin işlem gücü üzerinde daha fazla baskıya yol açtığını belirtiyor.

Böylelikle, finansal hizmetler devi, B2B ödemelerini hızlandırabilecek tekdüze bir ödeme yöntemine duyulan ihtiyacı vurguluyor ve Blockchain’in bu soruna bir çözüm olduğuna inanıyor.

Blokchain gibi dijital defterlerin kullanımı, verilerin açık bir şekilde ve katılımcı kurumlar tarafından kolayca denetlenebilir bir formatta saklanmasını sağlayarak işletmeler tarafından bu hizmetlerin kullanılmasını daha da kolaylaştırabilir. Blockchain gibi defterlerin kullanıldığı durumlarda, deftere yazılanlar değiştirilemez ve kurcalamaya karşı dirençli olacağından, daha fazla veri güvenliği sağlanabilir.

Patent, sistemin kamuya açık veya özel bir Blockchain üzerine inşa edilip edilmeyeceğini belirtmiyor ancak MasterCard planlarıyla birlikte ilerlerse bunun önünün açılması muhtemel.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin