Malta Başbakanı Blockchain ile yaşanan ilerlemeleri açıkladı
Malta Başbakanı Blockchain ile yaşanan ilerlemeleri açıkladı

Malta Başbakanı: “Kripto paralar bugünün parasının kaçınılmaz geleceği.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta, kripto yatırımcıları için dünyanın en kapsamlı ülkesi olarak kendisini sağlam bir şekilde kanıtladı. Kripto dünyasına karşı bu dostane yaklaşım, geçen hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan Malta Başbakanı tarafından alenen ilan edildi.

Malta Başbakanı Blockchain ile yaşanan ilerlemeleri açıkladı

Malta Başbakanı Joseph Muscat, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 73. oturumunda yaptığı konuşmada, kripto paralar ve altında yatan Blockchain teknolojisi hakkında övgüyle konuştu. Dünyanın dört bir yanından üst düzey hükümet yetkililerine, dijital para birimlerinin geleceği ve bugünün parasının kaçınılmaz evrimi hakkında konuştu.

Başbakan Muscat, ada ülkesinin Malta’nın idari yapısına Blockchain girmesiyle kaydettiği ilerlemeleri sıraladı. Ayrıca “Teknolojiyi devrimleştiren ve geliştiren” teknolojinin uygulanmasıyla iş sektörüne nasıl büyük bir ivme kazandırılabileceğini belirterek şu sözlerle devam etti:

Daha önce yasal bir boşlukta var olan yeni bir teknolojiyi düzenli hale getirmek için kendimizi Blockchain Adası olarak ilan ettik. Blokchain işletmelerinin serbestçe çalışmasını engelleyen çeşitli ülkelerde mevcut olan olumsuz düzenlemelerden arındırılmış bir ortam kurduk.

“Kripto paralar şeffaflık oluşturuyor.”

Muscat, kripto para birimlerinin “kötü işletmeleri, iyi işletmelerden ayırmaya yardımcı olduğundan daha şeffaf” olduğuna dikkat çekiyor. Başbakan, Blockchain teknolojisinin kullanımının yurttaşların yaşamını nasıl iyileştirebileceğine dair örnekleri şu sölerle anlatıyor:

Hastaların sağlık hizmetleri sistemlerine yeni çözümler sağlayabilir. Emisyon ticareti sistemleri bir sonraki seviyeye alınabilir. İnsani yardımın amaçlanan hedefe ulaştığının doğrulanmasına yardımcı olabilir. Güvenliği ihlal edilmiş veriler yüzünden kimsenin meşru mallarından yoksun kalmadığından emin olabiliriz. Ayrıca, şirketler hissedarlarına daha fazla hesap verebilir hale gelebilirler.

Konuşmasında, bu teknolojinin “gerici siyasete” karşı koyabildiğini söyledi. Ayrıca dünya çapındaki hükumetlerin bunu başarmasının tek yolunun “diyalog ve işbirliği” olduğunu belirterek sözlerine son verdi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin