Madenciler yeni çıkardığı Bitcoin’leri yüzde 20 pahalıya satıyor
ekonomistler bitcoin

Madenciler yeni çıkardığı Bitcoin’leri yüzde 20 pahalıya satıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyüyen bir düzenleme, yatırımcı uyarıları ve kötü taraflar için kripto para birimlerini takip eden adli vakalar, asla işlem görmeyen ya da taşınmamış Bitcoin’lerin prim görmesine sebep oluyor.

El değmemiş Bitcoin’ler

Hong Kong merkezli bir kripto para birimi finansal hizmet sağlayıcısı olan Babel Finance CEO’su Flex Yang, Bitcoin Magazine’de yatırımcıların yakın zamanda açıklanan Mali Eylem Görev Gücü düzenlemelerine nasıl tepki verdikleri hakkında bir yazı yayınladı. Yazıda şunları dile getirdi:

Bitcoin, bir anlamda, yeni bir güven fonu haline geldi. Alıcılar büyük ölçüde yeniliklerinden dolayı dokunulmamış Bitcoin pazarına girdiler. Bu tür coinlerle nadir ve ayrıcalıklı kavramı var, bu da alıcıların işlem geçmişi olmayan coinlere yüzde 20’ye kadar fazla ödeme yapmalarına neden oluyor

Kısaca, bakir kriptoların rağbet görmesi en son FATF tavsiyelerine uygun olduğuna inanılması gerçeğidir. Bakire Bitcoin, aile fonlarına veya satın alma işlemini yapan kişilere fayda sağlamayabilir. Yine de, el değmemiş paralara açıkça daha fazla güven duyuluyor ve yüksek prim almaya devam ediyorlar.

İşlemlerde zorunlu bilgiler

FATF’ın çıkardığı yeni kurallara göre, kripto gönderen müşterinin adını, hesap numarasını, fiziksel adresini veya ulusal kimlik numarasını (alıcının adını ve hesap numarasını da içerecek şekilde) borsalar işlemlerde bulundurmaları gerekiyor.

Dünyada dolaşan nakitlerin aksine, alıcılar, hesaplarının bir yardım organizasyonunu veya bir uyuşturucu anlaşmasını finanse edip etmediğini bilmiyorlarsa, Bitcoin işlemleri için gerekli olan bilgiler mevcut alıcıları istemeden önceki yasa dışı işlemlere bağlayabilir.

İşlem geçmişi karanlık BTC’lere el konulabilir

Yang, kurumsal yatırımcıların BTC ile ilgilenmeye devam ettiğini, ancak risk alma konusunda çok az iştah bulunduğunu ve bakir madeni paralara yönelik dikkat odaklı ilginin ortaya çıktığını belirtti. Flex daha sonra şunları ekledi:

El değmemiş kripto paralara olan talep küresel olarak artmaya devam ederken, Çin’deki madencilik işlemleri gelişmeye devam ediyor. El değmemiş Bitcoin’lere artan güven, madencilerin yeni çıkardığı Bitcoin’leri daha değerli hale getirdi.

Suçlu kripto para biriminin korkusu, bakir paralar için rağbet oluşturdu. Herhangi bir işlem geçmişi olmayan, şüpheli geçmiş işlemlere bulunmayan coinlerin el koyulma veya dondurulma riski yoktur.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin