Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler
Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler

Litecoin’e yapılan devasa saldırıda yaklaşık 300.000 adres etkilendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşık 300.000 Litecoin (LTC) adresi, ağın birkaç gün önce yaşadığı Dusting Saldırısı’ndan etkilendi. Bu, bir veri ölçüm firması olan Glassnode tarafından yapılan son analizlere göre çıkan sonuç. Aynı zamanda, şirket Nisan ayında Litecoin’i etkileyen benzer bir büyük çaplı saldırı olduğunu açıkladı.

Litecoin’e yapılan büyük saldırıda yaklaşık 300.000 adres etkilendi

Glassnode’a göre, son LTC saldırısı yüzünden neredeyse 295.000 adres etkilendi. Bu yıl Nisan ayında da benzer bir saldırı yaşandı. Bir Dusting Saldırısı, bir saldırgan çok sayıda kişisel cüzdana küçük miktarlarda kripto para gönderdiğinde LTC sahiplerinin mahremiyetini etkiler.

Saldırgan, belirli bir adres hakkında yeterli bilgi toplayıp bu sahibinin kim olabileceği hakkında bir fikir edindikten sonra, bu kişiye bir kimlik avı saldırısı gönderir.  Saldırı birkaç gün önce Binance tarafından rapor edildi ve şirket kullanıcıların e-posta yoluyla ya da başka yollarla dolandırıcıların hedefinde olduğu konusunda uyardı.  Glassnode’un kurucu ortağı olan Jan Happel, CoinTelegraph ile yaptığı görüşmede şunları söyledi:

Dusting Saldırısı’nın arkasındaki kişi, Rusya merkezli EMCD isimli bir maden havuzuna sahip. Amaçları madencilik havuzlarını Litecoin kullanıcılarına tanıtmak, ancak bu bizim bakış açımıza göre. Ayrıca bunun dışında başka sebepleri de olabilir.

Litecoin, değerleme ve tarih açısından pazardaki en büyük kriptolardan biri

Litecoin, değerleme ve tarih açısından pazardaki en büyük dijital para birimlerinden biri. Dijital varlık, 2011’den beri bu alanda faaliyet gösteriyor ve dünyanın dört bir yanındaki en iyi 10 kripto para birimi arasında işlem görüyor. CoinMarketCap’a göre, Litecoin şu anda 4,7 milyar dolarlık bir piyasa değeri ve token başına 75 dolarlık bir fiyatı olan beşinci büyük kripto para birimi.

Twitter’da artan sayıda dolandırıcılık girişimi oldu. Kripto alanındaki ünlü bir bireyin tweetin görüntüsünü paylaşan bir kullanıcı olduğunu söyleyen bazı kullanıcılar var. Geçmişte, Twitter botları kripto pazarındaki ünlü figürler gibi davranarak, kullanıcıları sahte promosyonlara ve ücretsiz hediyelere yatırım yapmaya çekmeye çalışıyorlardı. Pazar büyüdüğünden, bu saldırılar ve dolandırıcıların kullandığı yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak her zaman önemlidir.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin