featured

Litecoin için bu aralıkta talep artabilir! Ancak bu, trendi değiştirmeye yetecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin, son üç ayda her gün benzer sayıda aktif kullanıcıya sahip oldu. Bu sayı 300 bin ila 400 bin civarında kaldı. Günlük bazda işlem hacmi de son üç ayda 1 ila 7 milyar dolar arasında değişti. Bu gerçekler, ağın nispeten sağlam kaldığını ve yaygın olarak kullanıldığını gösterse de, bu durum fiyat çizelgelerine yansımadı. Litecoin fiyatı kasım ayından bu yana ciddi bir düşüş eğiliminde.

Litecoin 1 günlük fiyat grafiği analizi

20 Temmuz tarihinden günümüze altcoin için talep hacminin yoğun olduğu seviyelerin 131 dolar civarı ile 181 dolar civarında olduğu görülüyor. Bu yazının yazıldığı sırada ise yoğun talep seviyesi 110 dolar civarında bulunuyor.

Litecoin grafik

Fiyat, şubat ayının başında 143 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasında seviyesinde reddedildi. Bu yazının yazıldığı sırada ise 120 dolar seviyesinin altında işlem görüyor. 110 dolarlık destek alanı geçen yıl temmuz ayından bu yana üçüncü kez test edildi. Bu tür destek testleri, ardından daha zayıf sıçramalar ve zayıflayan destek alanlarının göstergesidir.

Aşağı tarafa, 95 dolar ve 80 dolar seviyelerinde Litecoin için bir miktar talep görülebilir. Ancak mevcut trend güçlü bir şekilde düşüş eğiliminde kaldı.

Litecoin için teknik göstergerler

Göstergeler ayrıca LTC’nin uzun vadede de düşüş eğilimine sahip olduğunu gösterdi. RSI, kasım ortasından bu yana çoğunlukla nötr bir seviye olan 50’nin altında işlem görüyor. Şubat başındaki yardım hareketleri sonucunda da 60’ı geçmeyi başaramadı.

Bu yazının yazıldığı sırada, RSI 42 endeksinde bulunuyor ve daha da düşebilir. OBV de sabit bir düşüş trendindeyken, CMF -0.05’in altını geçmenin eşiğinde. Bu da satış baskısının son birkaç ayda güçlü olduğunu gösterdi.

Sonuç olarak

Litecoin’in arkasındaki satış baskısı istikrarlı ve piyasa yapısı ise düşüş eğiliminde. Fiyat, son testlerde zayıflayan uzun vadeli bir destek alanında kaldı. Bu alandaki talebin kaybolması, yakında gerçekleşebilir. Bunun sonucunda da LTC fiyatı 100 doların altına doğru gerileyebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin