Lider stablecoin baskı altında: Tether arzı, baskıya boyun mu eğdi?

Lider stablecoin baskı altında: Tether arzı, baskıya boyun mu eğdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – LUNA ve UST krizinin geçen hafta patlak vermesi, kripto dünyasının sorgulanmasına neden oldu. Bu sorgulama olumsuz olmasa da sistemlerin düzeni ve projelerin içeriği daha fazla araştırılması gerektiğini herkese gösterdi. Hem ülkelerin hem de yatırımcıların daha fazla dikkat etmesi gerektiği tüm herkes tarafından kabul edildi. Stablecoin pazarı ise bu kadar büyürken, UST olayından sonra biraz silkelendi.

Piyasada en çok bilinen ve tercih edilen Tether, geçtiğimiz hafta büyük bir tehlike atlattı. Tether arzı ise bu süre zarfından ayın en düşük seviyelerinden birini gördü. Ayrıca Tether’in dolara sabitlenmesi zaman zaman sıkıntı yaşadı.

Dünyanın en büyük stablecoini olan Tether (USDT), daha fazla yatırımcı tokenı dolar karşılığında takas ettikçe toplam arzının bu ay keskin bir şekilde düştüğünü gördü.

Tether arzı
Stablecoin Tether’in son 1 aylık değerlemesi

Tether arzı, 74 milyar dolarlık alan içinde

Nisan aylarında Tether arzı, 83 milyar doların üzerine kadar çıkabilmişti. Ancak Mayıs ayında kademeli bir düşüş görüldü. Son 1 haftada ise düşüşü bir merdiven şeklinde oluştu. Aşağıya yönlü merdivenin son ayağı ise 74 milyar doları temsil ediyor.

Terra’nın UST’sine ilişkin endişeler USDT’nin kısa bir süreliğine 0.95$’a gerilemesine neden oldu. Bu gerileme son 5 yılın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Son 1 ay USDT’nin izlediği fiyat hareketleri

USDT, devam eden piyasa çöküşünden dolayı aşırı satış baskısı altında kaldı. Tether arzı ayın başından bu yana yaklaşık 9 ile 10 milyar dolarlık düşüşlere gebe oldu.

Coinmarketcap.com’dan alınan verilere göre USDT, 1 dolarlık sabit fiyatının altında yaklaşık 10 gün işlem gördü. Şu anda da 0,9989 dolardan işlem görüyor.

USDT rezervlerine ilişkin endişeler artıyor

UST’nin çöküşü durağan paralara yeni bir inceleme getirirken, USDT’yi işleten Bitfinex’e, tokenı destekleyen rezervleri hakkında daha fazla ayrıntı sağlaması için çağrılar artıyor. Ancak dün ABD mahkemesi Tether’in gizleme talebini reddetmişti. Bununla birlikte USDT’nin endişe taşıması yatırımcıları, USDC ve BUSD gibi stablecoinlere kaçmasına neden oldu.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin