ABD mahkemesi, Tether için o talebi reddetti: Kayıtlar saklanmayacak!

ABD mahkemesi, Tether için o talebi reddetti: Kayıtlar saklanmayacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika mahkemesi, Tether hakkında önemli bir karara imza attı. Tüm gözler stablecoinler üzerindeyken mahkemenin attığı adım örnek bir davranış teşkil ediyor. Özellikle de UST krizinden sonra USDT’nin sallanması kararı daha da önemli yaptı.

Tether (USDT), New York eyaletinin yüksek mahkemesine bir teklif sunmuştu. Dijital varlık sunduğu teklifte, son birkaç yıldaki Tether rezervlerini açıklayan belgeleri gizlemek istedi. Şirket, kendine ait rezervlerinin halkın görmesini istemediği için mahkemeye başvurdu. Ancak verilen dilekçe mahkemece reddedildi.

ABD New York Yüksek Mahkemesi, Tether’in son birkaç yıldaki Tether rezervlerinin bileşimini ayrıntılandıran belgeleri halkın almasını engelleme dilekçesini onaylamadı.

Tether’in talebi mahkeme tarafından geri çevrildi

Şubat ayında, stablecoin ihraççısı Tether ve ana şirketi iFinex’i temsil eden avukatlar ile New York başsavcılığının (NYAG) ofisi arasında süren mahkeme sonuçlandı.

Tether, CoinMarketCap verilerine göre, dolaşımda olan ve merkezi borsalarda Bitcoin’e karşı yapılan tüm işlemlerin neredeyse yarısını oluşturan 74 milyar dolardan fazla token ile kripto piyasalarındaki en büyük stablecoin.

Tether, NYAG’a 18,5 milyon dolar ödüyor

Bir yıl önce şirket, Bitfinex’in ödeme işlemcisi Crypto Capital Corp.’un finansmanındaki 850 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılmıştı. Cezanın muhatabı ise Tether ve Bitfinex şirketi. Bu yüzden Tether, NYAG’a 18,5 milyon dolar ödedi.

New York Başsavcısı Letitia James, anlaşmaya atıfta bulunarak Bitfinex ve Tether’in “planlarını sürdürmek ve kârlarını korumak için büyük mali kayıpları yasadışı bir şekilde örtbas ettiğini” ekledi.

USDT TRY Binance fiyatı ne kadar?

Dün Fed Başkanı Powell’ın açıklamarından sonra dolar bir anda diğer para birimlerine üstünlük kurdu. Dolar endeksi artış yaşarken, ekonomisi kırılgan ülkelerin para değeri azaldı. USD/TRY paritesi ise bu süre zarfında 16 TL’ye kadar ilerledi. TRY/USDT çifti de yükseldi. USDT TRY Binance tarafında 16.087 seviyeleri görüldü.

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin