featured

Akıllı kontrat ve Blockchain ile donatılmış özel bir freelance platformu: LibertyLance

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LibertyLance, Ethereum Blockchain üzerine kurulmuş serbest çalışan (freelancer) ve müşteriler için kendi kendini düzenleyen, merkezden bağımsız kısa süreli iş tabanlı pazar alanı.

Platform freelancer’lara, işlerini belirli bir sabit fiyatla sergileme fırsatı verir ve müşterilere derecelendirme, fiyat ve teslimat temelli çeşitli konulardan seçim imkânı tanır. Akıllı sözleşmeler, platformda sorunsuz bir işlem yapılmasını sağlamak ve iki taraf arasında herhangi bir arabulucu bulunmaksızın bir escrow* olarak davranmak için kullanılacak.

*Escrow: Sözleşme tarafları arasında belli şartlar sağlanıncaya kadar, malın ya da belgenin üçüncü bir şahsın kontrolü altında tutulması.

LibertyLance, freelancer ve müşteri arasında kendinden düzenlenmiş bir güvenilir sistem sağlayarak çalışma ekonomisini değiştirmeyi hedefliyor. Platform; merkezi pazarlama otoritesi, yüksek işlem ücreti, fon güvenliği, para çekme işlemlerinin ertelenmesi ve gözden geçirilmemiş değerlendirmeler gibi freelancer topluluğunun şu anda karşılaştığı birçok problemi çözmeyi amaçlıyor.

Freelancer piyasası hakkında birkaç önemli bilgi ve istatistik

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2014’te 53 milyon ve 2015’te 53,7 milyon olarak kaydedilen freelancer sayısı, bu yıl 55 milyona ulaştı. Şu an ABD istihdamının %35’ini oluşturan bu kişiler, geçtiğimiz yıl toplam 1,4 milyon dolara varan kazanç elde etti.

Freelancer’lar tarafından yanıtlanan bir ankette; bu şekilde çalışmanın en güzel yanı olarak %67 oranında “emeklilik ve sağlık imkanları için istihdam durumlarını dikkate almadan yaşamak” şıkkı işaretlendi.

İnsanlar, esneklik ve özgürlük imkanları için freelancer olarak çalışıyor. Serbest çalışmanın kendi patronu olmak, çalışma programında ve yerinde esneklik kazanmak gibi önemli getirileri var. Araştırmalar, serbest dolaşım halinde çalışmanın iş ve yaşam arasında denge sağladığını gösteriyor. Artık saygın bir kariyer olarak kabul edilen freelancer’lık, her yıl neredeyse yarısı oranında yükseliyor. Birçok freelancer, farklı müşterilere sahip olmanın tek bir işveren bağlı olmaktan çok daha güven veren bir çalışma şekli olduğunu ifade ediyor.

Her alanda olduğu gibi, freelancer olmanın da bazı problemleri var

Freelancer piyasasında serbest çalışanlar tarafından karşılaşılan temel sorunlardan biri, merkezi otorite tarafından pazarlanan yüksek ücretler. Dahası, bir işin bitirilmiş olmasına rağmen müşterilerin geri ödeme talebinde bulunması da bazen bu sektörün bıkkınlık yaratmasına yol açıyor. Zira bazı müşteriler, bu haklarını suistimal edebiliyor.

Sektördeki bazı problemlere ve LibertyLance tarafından üretilen çözümlere göz atalım:

1- Merkezi otorite

Mevcut bütün freelance web sitelerinin platform kararları üzerinde tek yetkisi vardır. Buna, hesapların herhangi bir sebep olmadan askıya alınması da dahil. Bu, serbest çalışanın teslim ettiği iş için kazandığı fonların stopajı ile sonuçlanmakta.

Bu olduğunda, güven ve inanç kaybolur. Kullanıcıların herhangi bir sebep olmadan yasaklandığı ve paralarına el konulan pazarlar bugün serbest piyasanın en büyük problemlerinden biridir.

LibertyLance bunu çözmek için iki taraf arasındaki görüşmelerde bir şey söylemeyen, kendi kendini düzenleyen bir küresel pazara girmeyi hedefliyor. Bunun yerine token sahipleri belirli bir konuda teşvik edici bir şekilde karar verebilecek.

2- Komisyonlar ve ödeme

Günümüzde freelancer platformlarındaki en büyük problemlerden bir diğeri, kazançlardan tahsil edilen ve %30’a varan komisyon oranları. Bu oranlar, ilgili masrafları karşılamak için mücadele eden freelancerlar için

Bugün serbest çalışan platformlardaki en önemli faktörlerden biri, kazançlarla ilgili olarak tahsil edilen komisyonlardır. Komisyonlar% 30 kadar olabilir ve ilgili masrafları karşılamak için mücadele eden serbest çalışanlar için büyük bir sorun teşkil etmekte.

Sorunlara neden olan bir diğer konu ise ödemeler. Bazı platformlarda çekim işlemi 2 haftaya kadar uzayabiliyor.

Buna ek olarak rekabet de serbest çalışanları etkileyen başka bir problem. Rekabet her ne kadar müşteriye yarayan ve hizmeti kaliteli kılan bir unsur gibi görülse de emek temelli sektörlerde çalışanların verdikleri hizmetlerden öte, çekici olabilmek adına kendini pazarladığı bir ortamın temellenmesine yol açmakta.

LibertyLance, herhangi bir gecikme olmaksızın anında para çekme işlemlerini gerçekleştirirken, işlerden çok düşük bir ücret talep ediyor.  Bir müşteri işten memnun kalıp onay verir vermez, ücret freelancer’a akıllı kontrat aracılığıyla anında aktarılıyor.

3- Güvenlik

Geleneksel pazarda, müşterilerin ve serbest çalışanların fonları üzerinde hiçbir kontrolü yoktur. Bir hesap piyasa tarafından askıya alınıyorsa, onun içindeki tüm fonlara el koyulur. Dolayısıyla, serbest çalışanlar pazarın ve politikalarının şahsi karar verme yetkisine sahiptir. Üçüncü bir tarafın bir kişinin fonlarını asla kontrol etmemesi gerektiğine inanan LibertyLance, bu nedenle, fonları kontrol eden bir pazar yerine akıllı sözleşmelerin fonların güvenliğini sağlamak için konuşlandırılacağı kendi kendini düzenleyen merkezsiz bir platform sunuyor.

Akıllı sözleşme, iki taraf arasında bir escrow olarak görev yapacak ve belirli koşullar yerine getirildiğinde fonları serbest bırakacak. Fonlar, bir işin tamamlanmasıyla akıllı sözleşme ile otomatik olarak ve anında aktarılacak.

4- Kötü müşteriler

Freelancer sektöründe bazı müşteriler zamanında ödeme yapmayabiliyor veya bazıları yanıt vermiyor. Serbest çalışanların bu türden müşterileri düzenli olarak ele almaları çok zordur.

Freelancer’ların ayrıca gerçekçi olmayan son tarih baskısı sorunu da var. Müşteriler, serbest çalışanların çoğuna işi belli bir günde bitirip teslim etmesi üzerine ağır baskılar uyguluyor. Bu durumu çözmek için, serbest çalışanlar, bir jüri çağırma seçeneğine sahip olacaklar. Bu şekilde, her iki taraf da ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunun jüri tarafından adil bir şekilde kararlaştırıldığından emin olabilecek.

6- Haksız yere yapılan kötü değerlendirmeler

Müşterilerin değişen gereksinimleri vardır ve serbest çalışanlar bu değişikliklerle uğraşmak zorundadırlar. Öyle ki bazen freelancer’lardan daha fazla şey, hatta tamamen farklı bir şey bile sunmasını isteyebiliyorlar. Bu çok sinir bozucu ve serbest çalışan bir kişi için zaman alıcı olabilir.

Bu serbest çalışanlar için önemli bir sorundur çünkü beklenen çıktıları netleştirmek için toplantılar düzenlemek ek bir görev haline gelir.

Bunun yanında, serbest çalışanlar için geribildirim sistemi, serbest çalışanlar son başvuru tarihlerini zorunlu kılmak zorunda kaldıklarından ya da ödenmemiş ya da daha kötüsü onlara haksız bir inceleme yapılacağı için müşteriye yönelme eğilimi gösterirler.

Bu sonuçta kazanç, gelecek iş ve dereceler üzerinde olumsuz bir etkiye sahip oluyor. Freelancer ile ilgili tüm bilgileri en açık şekilde sunabildiği için derecelendirme, freelance piyasasında büyük bir rol oynamaktadır.

LibertyLance, çekirdek platform mimarisi aracılığıyla bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Taraflar artık gözden geçirilmemiş eleştirileri almayacaklar. Herhangi biri incelemeden tatmin olmazsa, jüriyi konuyla ilgili bir karar vermesi için çağırabilecekler.

LibertyLance
LibertyLance

LibertyLance özel satış, ön satış ve ana satış sürecinde destek bekliyor

Tüm bu bilgiler ışığında yepyeni, adil, emeğe saygılı ve serbest çalışanların hakkını korurken akıllı kontrat ve Blockchain teknolojilerinin nimetlerinden faydalanan yeni bir platformun geldiğini söyleyebiliriz.

İlk olarak 20-31 Mart tarihleri arasında private sale gerçekleştirilecek. %35’lik şahane bir bonus oranından faydalanabileceğiniz bu süreçte 1 ETH = 10.000 LTN olacak ve minimum 3 ETH ile katılım sağlanabilecek. Private sale için whitelisting sürecinin dün başladığını ve hard cap’in 200 ETH olduğunu belirtmekte fayda var.

Ayrıca private sale’e katılabilmek için whitelist’e dahil olmak çok kolay. Şuraya tıklayarak KYC prosedürlerini yerine getirmeniz halinde, siz de private sale’e dahil olabilmek için gerekli adımları tamamlayabilirsiniz.

Nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan ön satış etkinliğinde ise bonus oranı %20 olacak ve 1 ETH = 6.250 LTN fiyatlandırması söz konusu. 0.01 ETH ve üstü katılımlara açık olacak süreçte hard cap 400 ETH olarak belirlendi.

Son olarak ana satış sürecinde %5-15 arasında bonus oranlarıyla 1 ETH = 5.000 LTN olacak. Soft cap 400 ETH, hard cap ise 5.500 ETH olarak belirlendi. Minimum veya maksimum katılım tutarı ise söz konusu olmayacak.

Platformun demo sürümü 14 Mart tarihinde faaliyete geçecek.

Detaylı bilgi için LibertyLance resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal medya sayfaları:

Facebook: https://www.facebook.com/libertylanceofficial/

Twitter: https://twitter.com/LibertyLanceoff

Telegram: https://t.me/LibertyLanceOfficial

Bitcoin Talk: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3048144

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir