El Salvador, Bitcoin destekli düşük faizli kredi sistemi kurmak istiyor
El Salvador, Bitcoin destekli düşük faizli kredi sistemi kurmak istiyor

Latin Amerika ülkesinde büyük gün: Bitcoin tahvilleri gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador, 2022 yılına hızlı giriş yapıyor. 2021 yılında aldığı kararlarla dikkatleri üzerine çeken ülke, yeni yılda da önemli adımlar atıyor. Latin Amerika ülkesi 2021 yılının Eylül ayında Bitcoin’i resmi olarak tanımıştı. Bu tanımanın ardından gelişmeler hızlı şekilde ilerledi. Kripto endüstrisine öncülük eden ülke şimdi ise Bitcoin tahvilleri ile gündeme geldi.

Ülke Bitcoin tahvillerini çıkarmaya yaklaşıyor. Salı günü, ülkenin Maliye Bakanı, hükümetin süreci başlatmak için Kongre’ye yaklaşık 20 fatura göndereceğini söyledi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele daha sonra Twitter üzerinden Maliye Bakanı’nı doğrular nitelikte paylaşım yaptı. 

El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, 5 Ocak Salı günü yerel medyaya röportaj verdi. Zelaya, verdiği röportajda, faturaların “Bitcoin tahvilini satın alan herkese yasal yapı ve yasal kesinlik sağlayacağını” söyledi. Bu adım ülke içinde önemli bir gelişme olarak dikkat çekti.

El Salvador, Bitcoin tahvillerini bırakan ilk ülke olacak 

Latin Amerika ülkesi, geçen yıl Bitcoin’i yasal ihaleye çıkaran dünyadaki ilk ülke oldu. El Salvador’un resmi olarak tanıması Bitcoin topluluğu tarafından övülmüştü. Ancak Dünya Bankası, IMF ve küresel kredi derecelendirme kuruluşları tarafından sert eleştirilere maruz kalmıştı. Buna rağmen her alanda ilerlemesini sürdürüyor.

Resmi para birimi olarak tanınmasının yanında madencilik ve Bitcoin şehri gibi projelere ülkede yer verildi. Şimdi ise Bitcoin tahvilleri ile bir kez daha tarihe geçmek istiyor. Bu konu hakkında El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya şunları söyledi: 

“Bitcoin tahvilini serbest bırakan ilk ülkeyiz. Bunu yapan ilk ülke olduğumuz için düzenlenmesi gerekiyor.”

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin