Graph, Bybit ADA, DOT, UNI listelerken Cardano ve Polkadot almayı planlıyor
Graph, Bybit ADA, DOT, UNI listelerken Cardano ve Polkadot almayı planlıyor

KYC nedir? KYC gerektirmeyen borsalar hangileri?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En üst düzey borsaların çoğu kimlik doğrulaması gerektirse de, çoğu borsada bu işlemi gerçekleştirmeden de kripto para ticareti yapmak mümkün. Peki KYC nedir? KYC gerektirmeyen borsalar arasında en popüler olanları hangileri? İlerleyen satırlarda bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

KYC nedir?

Müşterinizi Tanıyın (Know Your Costumer) veya KYC, borsalarda ve işletmelerde işlem yapabilmeye başlamak için gereken kimlik doğrulama sistemine verilen isimdir.

Bankalar, dijital ödeme şirketleri veya finans kuruluşları artık tüm hizmetlerine erişime izin vermeden önce müşterilerin KYC işlemlerini tamamlamalarını istiyor.

Çoğu ülkede, Müşterinizi Tanıyın (KYC) yasaları nedeniyle kimlik doğrulaması gerekiyor. Bu düzenlemeler, bir kripto para borsasının ABD’de her kullanıcıyı doğrulamadan çalışmasını imkansız kılıyor. Ancak bu bölgelerin dışındaki birçok kripto para borsası KYC gerektirmiyor.

İsimsiz kalmayı tercih eden yatırımcılar için iyi bir haber olsa da bu borsaların nadiren fiat mevduatları desteklediğini unutmayın. Fiat para yatırma ve çekme işlemleri neredeyse her zaman KYC gerektirir.

KYC gerektirmeyen borsalar

1- Binance

Milyonlarca kullanıcısı olan Binance, işlem hacminde dünyanın en büyük borsası. Binance’te işlem yapmaya başlamak için ihtiyacınız olan tek şey bir e-posta adresi. Yalnızca en temel güvenlik prosedürü olan e-mail kaydınızı gerçekleştirerek günde 2 BTC çekim yapabilirsiniz.

An itibarıyla Binance, KYC istemeyen kripto para borsaları arasında zirvede. Ancak, Amerikalılar Eylül ayı ortalarından itibaren kimlik doğrulaması olmadan borsadan yararlanamayacak.

2- StormGain

StormGain, bu yıl başlatılan ve kaydolmak için yalnızca e-posta adresi gerektiren yeni bir borsa.

Borsa, Binance’ten daha az kripto para birimini desteklese de, yine de kaldıraç ticareti için cazip bir seçenek ve 100x’e kadar kaldıracı olan BitMEX dışındaki tek meşru borsa.

  • StormGain şu kripto paraları destekliyor: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC).

Borsa kısa süre önce İngiliz Premier Ligi takımı Newcastle United ile büyük bir anlaşma yaptı ve popülerlik kazanmaya devam ediyor.

3- KuCoin

KuCoin, iyi bir sebepten ötürü sıkça Binance ile karşılaştırılan bir borsa. Geniş bir altcoin yelpazesine sahip olan KuCoin Shares (KCS), Binance Coin’e (BNB) oldukça benziyor. KYC/AML gereksinimi yok ve düşük işlem ücretlerine sahip.

Amerikalı Binance kullanıcıları için yasak getirildikten sonra çoğu Amerikalı yatırımcının KuCoin’e geçebileceği düşünülüyor.

4- BitMax

BitMax, KYC prosedürleri gerektirmeyen bir başka borsa. Ancak birkaç ülkede yasaklı durumda. KYC’ye katılmıyorsanız, Binance’e benzer şekilde, borsada günlük 2 BTC para çekme limitiniz var.

Borsa büyük bir altcoin koleksiyonunu destekliyor. Wash trade ile pek çok kez gündeme gelmiş olsa da hâlâ güvenle ticaret yapan pek çok kullanıcı var. Yalnızca kripto paralarınızı cüzdanınıza kaydettiğinizden emin olun.

5- BitFinex

Bitfinex geçen yıldan beri bir miktar düşüş yaşadı ancak hala çok popüler bir borsa. KYC uygulamasına katılmadan, günlük 10 BTC’ye kadar çekim yapmak mümkün. BitFinex, Amerikalı kullanıcılar için engellenmiş durumda.

Pek çok işlem çiftine ev sahipliği yapan BitFinex, piyasa yapıcılarının da uğrak borsalarından biri.

Çok dikkatli olun!

Güvenlik adına kripto para sektöründe duyacağınız en kritik ve temel uyarıyı tekrarlayalım: Eğer anahtarları sizde değilse bu sizin paranız değildir.

Borsalar alım-satım için faydalı olabilir, ancak kripto paralarınızı uzun süre borsalarda tutmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Coinbase ve Gemini gibi saygın borsalar sigortalıyken BitFinex gibi borsalar sigortalı değildir. Bu yüzden çok dikkatli olun: KYC gerektirmeyen borsalar kullanıyorsanız, işlem yaptıktan sonra kripto paralarınızı daima çekin. KYC nedir? sorusunun cevabına hâlâ ulaşamadığınızı düşünüyorsanız araştırmalarınızı doğru yaptığınızdan emin olmadan bu borsaları kullanmaya başlamayın.

Kripto Para Haber olarak bu veya başka borsalara yapacağınız herhangi bir yatırımdan doğan kâr veya zarardan sorumlu olmadığımızı, kripto para yatırımı yapmanın kişisel bilgi birikimi ve araştırma gerektirdiğini belirtmek isteriz.

beincrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. ingiliz borsasına kayıt oldum hesaba coin transfer ettim alım satım yada transfer yapabiliyorum hesap doğrulamasını gerçekleştirdim ama dijital paramı dolara çevirdiğimde hiç bir işlem yapamıyorum kimlik veya pasaport isteniyor dolar ile işlem yapabilmem için kalifiye lisansı almam gerekli gönderdim bilgilerimi aldığım cevap ise türkçe belge istemiyoruz nasıl bir belge göndereceğimi tam olaeak anlamış değilim bu konuda bilgisi olan biri bana yardımcı olursa sevinirim.
    Borsadan aldığım cevap ise: Lütfen Türkçe belge göndermeyin, çünkü kabul edemeyiz.
    QIR doğrulamasını, sertifikanızın taranmış bir kopyasını yükleyerek kayıt numaranızı, verilme tarihinzi extstock üzerinde kalifiye trader durumunu atamak için gerekli diğer bilgileri göstererek geçmelisiniz.

    Reply
Bizi Takip Edin