Binance BNB coin
Binance BNB coin 19 doları test edebilir: Yeni IEO yolda!

Binance marjin ticareti rehberi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bildiğiniz gibi Binance marjin ticareti geçtiğimiz günlerde kripto para borsasının yenilenen platformu ile birlikte resmen faaliyete geçirdi. Aşağıda paylaştığımız içerik ile Binance’da marjin hesabının nasıl açılacağı ve işlem detayları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Binance borsasında marjin ticaret hesabı nasıl açılır?

Binance hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ekranın sağ üst köşesindeki profil simgesinin üzerine tıklayın. Herhangi bir profil resmi belirlemediyseniz bu simge üzerinde mail adresinizin ilk iki harfini göreceksiniz. Tıklamadan sonra açılan menüde hesap panonuza gitmek için e-postanızı tıklayın.

Marj işleminin ne olduğunu bilmiyorsanız, marj ticareti hesabınızı açmadan önce “Marj Ticareti Nedir ?” içeriğimize göz atabilirsiniz.

Binance Margin Trading Guide

Hesap bakiyenizi hesap panosu sayfasında görebilirsiniz. “Bilanço Ayrıntıları” altında, “Marjin” sekmesine tıkladıktan sonra Binance üzerinden marjin ticari hesabınızı açma işlemine başlayabilirsiniz. Binance’ta bir marj hesabı açmak için, kimlik doğrulama işlemini (KYC) tamamlamanız ve ülkenizin kara listede olmadığından emin olmanız gerekir. Ayrıca 2FA’yı etkinleştirmeniz de zorunludur.

Binance Margin Trading Guide

Marj işleminin riskleri hakkında bir hatırlatma göreceksiniz. Bu açıklamayı dikkatlice okuduktan sonra “Marj hesabı aç” butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz.

Binance Margin Trading Guide

Ardından gelen marj hesabı sözleşmesini dikkatlice okumanızda fayda var. Şartlar ve Koşulları anlayıp kabul ediyorsanız, alttaki kutucuğu tıklayıp “anlıyorum” butonuna basabilirsiniz.

Binance Margin Trading Guide

Marj hesabınızı etkinleştirdikten sonra, normal Binance Cüzdan’ınızdan Margin Trading Cüzdanınıza para aktarabilirsiniz. Bunu yapmak için, “Cüzdan” sekmesine tıklayıp, “Marj” seçtikten sonra sayfanın sağ tarafındaki “Transfer” butonuna tıklayın

Binance Margin Trading Guide

Ardından, aktarmak istediğiniz kripto parayı seçin

Binance Margin Trading Guide

Borsa cüzdanınızdan marjin cüzdanınıza aktarmak istediğiniz tutarı girin ve “Aktarımı onayla” yı tıklayın.

Binance Margin Trading Guide

Seçtiğiniz coinler marjin cüzdanınıza aktardıktan sonra, bunları borç almak için teminat olarak kullanabilirsiniz. Marj Cüzdan bakiyeniz, 3:1 (3x) sabit bir oranı ile ödünç alabileceğiniz kripto para tutarını gösterir. Örneğin; 1 BTC’niz varsa, 2 tane daha ödünç alabilirsiniz. Aşağıda göreceğiniz örnekte, 0.02 BTC ödünç alınıyor.

Binance Margin Trading Guide

Ödünç almak istediğini kripto parayı seçtikten tutarı onaylamak için “Ödemeyi onayla” yı tıklayabilirsiniz

Binance Margin Trading Guide

Ardından, teminat hesabınıza ödünç aldığınız Bitcoin ile kredilenmiş olacak. Borçlu fonları, 0,02 BTC artı faiz oranı tutarıyla ödünç alabilirsiniz. Faiz oranı her saat başı güncellenir. Hâlihazırda mevcut olan kripto para çiftlerini ve bunların fiyatlarını Binance’ın Marjin Ücreti sayfasında kontrol edebilirsiniz.

Mevcut marj hesap durumunuzu “Cüzdan Bakiyesi” sayfanıza gidip “Marjin” sekmesini seçerek kontrol edebilirsiniz.

Binance Margin Trading Guide

Ekranın sağ tarafında, ödünç alınan fonlara (Toplam Borç) ve teminat olarak tuttuğunuz fonlara (Hesap Denklemi) göre size bir risk seviyesi belirleyen marj seviyenizi görebilirsiniz.

Binance Margin Trading Guide

Risk seviyesi piyasa hareketlerine göre değişmektedir, bu nedenle eğer fiyatlar sizin öngörünüzün aksine hareket ederse, varlıklarınız tasfiye edilebilir. Tasfiye durumunda, ilave ücretler tahsil edileceğini unutmayın.

Marj seviyesi şu formüle göre hesaplanır:

Marj Seviyesi = Toplam Varlık Değeri / Toplam Borçlanma + Toplam Tahakkuk Edilen Faiz Miktarı

Marj seviyeniz 1.3’e düşerse, teminatınızı artırmanız (daha fazla fon yatırarak) veya kredinizi azaltmanız (ödünç aldığınız borcunuzu ödeyerek) yapmanız gerektiğini hatırlatan bir Marjin Çağrısı alırsınız.

Marj seviyeniz 1,1’e düşerse, aktifleriniz otomatik olarak tasfiye edilir, yani Binance, kredilerinizi geri ödemek için fonlarınızı piyasa fiyatından satar ve pozisyonuz otomatik olarak kapanmış olur.

Ödünç alınan fonlarınızı işlem yapmak için kullanmak istiyorsanız, platform sayfasına gidebilir, “Marj” sekmesini seçebilir ve Limit, Market ve Stop-Limit Emirlerini kullanarak normal şekilde işlem yapabilirsiniz.

Binance Margin Trading Guide

Borcunuzu geri ödemek için “Borç/Geri Ödeme” düğmesine tıklayın ve “Geri Ödeme” sekmesini seçin.

Binance Margin Trading Guide

Ödenecek toplam tutar, alınan toplam borç ile faiz miktarının toplamıdır. Devam etmeden önce yeterli bakiyenin bulunduğundan emin olmalısınız. Bakiyenizin yeterli olması durumunda, geri ödemek istediğiniz parayı ve tutarı seçerek “Geri ödemeyi onayla” butonuna tıklayabilirsiniz. Bu işlemde ilk olarak yansıyan faiz tutarı ödenir ve geri ödeme yalnızca borç alınan kripto para cinsinden yapılabilir.

Binance Margin Trading Guide

Paralarınızı Marj Cüzdanından normal Binance Cüzdanınıza geri getirmek isterseniz, “Transfer” (Transfer) üzerine tıklayıp transferin yönünü değiştirmek için iki cüzdan arasındaki düğmeyi kullanabilirsiniz. Ardından, kripto para ve tutarı seçtikten sonra “Aktarımı onayla” yı tıklayabilirsiniz.

Binance Margin Trading Guide

Fonlarınızı herhangi bir ücret ödemeden bir cüzdandan diğerine serbestçe aktarabilirsiniz. Ancak, normal Binance cüzdanınıza aktarım yaparken hâlihazırda ödünç alınan varlıklarınız varsa, Marj Cüzdanınızın fonları azalacağı için risk seviyenizin artacağını unutmayın. Risk Seviyeniz çok yükselirse, varlıklarınızın tasfiye edilmesi ihtimalide artar. Bu yüzden, marjin ticaretini kullanmadan önce nasıl çalıştığını anladığınızdan emin olmanızda yarar var.

Binance marjin ticareti işlem örneği

Bir yatırımcı, BNB’nin fiyatının artacağına inandığı için BNB’de kaldıraçlı uzun bir pozisyon açmak istiyor. Bunu yapmak için önce Margin Cüzdanına para aktarıyor ve sonra ödünç olarak BTC alıyor. Sonra, BNB satın almak için ödünç alınan BTC’yi kullanıyor. BNB’nin fiyatı yatırımcının beklediği gibi artarsa, varlıklarını satabilir ve ödünç alınan BTC’ye karşılık gelen tutarı yansıyan faizle birlikte geri ödeyebilir. Bu işlem sonrasında kalan kripto para miktarı onun kazancını temsil eder.

Bununla birlikte, marj ticareti hem kazancı hem de zararı artırabilir. Bu nedenle, pazar yatırımcının aldığı pozisyona karşı hareket ederse, zararı da aynı oranda artmış olur.

kaynak: Binance

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin