Bitcoin biriktiren kurumların sayısı bilinenin çok üstünde olabilir
Bitcoin biriktiren kurumların sayısı bilinenin çok üstünde olabilir

Kurumsal firmalar ne kadar Bitcoin tutuyor? Detaylı liste

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, ana akım kurumsal şirketlerden kabul görmeye devam ediyor. Bu kuruluşlar başlarda sektöre eleştirel yaklaşsa da Bitcoin, varlığı satın alan birçok kurumsal organizasyonla ana akım haline gelme yolunda sağlam adımlarla ilerliyor. Bu yatırımların en sonuncusu ise finansal hizmetler şirketi Square’in 4.709 BTC satın alması.

Kurumsal firmalar 600 binden fazla Bitcoin tutuyor

Son satın alımla birlikte kurumsal bilançolarda tutulan toplam Bitcoin sayısı en az 598.237’ye gelmiş oldu. “En az” şeklinde ifade edilmesinin ana sebebi ise pek çok kurumsal firmanın BTC satın alımlarını duyurmamayı tercih etmesi.

BitcoinTreasuries.org’a göre Grayscale, 449.596 BTC ile en fazla BTC tutan kurumsal firma olarak yerini koruyor. Bunu 38.250 ile MicroStrategy ve 16.651 ile Galaxy Digital Holdings takip ediyor. Diğer büyük firmalar ise 4.709 BTC ile HUT 8 Madencilik Şirketi, 2.954 BTC ile Riot Blockchain, 204 BTC ile Cypherhunk holding ve 126 BTC ile Argo Blockchain.

Twitter’daki kripto topluluğunun üyeleri, diğer bazı büyük Bitcoin sahiplerine dikkat çekerek için listenin eksik olduğunu belirttiler. Bu tür şirketlerden biri olan Kinetic Portfolioos, farklı iştirakleri aracılığıyla 35.000’in üzerinde BTC’ye sahip.

Büyük yatırımcılar sürekli BTC alıyor

Wall Street milyarderi Paul Tudor Jones gibi diğer bireysel yatırımcıların da önemli miktarlarda Bitcoin satın aldığı biliniyor. Bu durum varlığın yakında önemli ölçüde benimsenmesi umudunu artırıyor. Morgan Creek Kurucu Ortağı Anthony Pompliano, bunun devam edeceğini ve her şirketin sonunda yatırımının bir parçası olarak Bitcoin satın alacağını iddia etti.

Ana akım yatırımcılar Bitcoin almaya devam ettikçe gelecekte fiyatların yükselme şansı da artıyor. Bunun nedeni, çoğu tedavülden çıkan ve sonsuza kadar kaybolan 21 milyon tokenlik sınırlı arz. Bitcoin destekçileri, bu ivmeyle kripto para biriminin fiyatının önümüzdeki birkaç yıl içinde 100.000 dolara kadar çıkabileceğini düşünüyor.

BTC şu anda Square’in yatırım haberini takiben ulaştığı fiyat olan 11.088 dolardan işlem görüyor.

Bu arada PayPal’ın da 2021 yılından önce Bitcoin desteği sunmaya başlayacağı iddia ediliyor. Detaylar buradaki haberimizde.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin