Kurumsal dijital varlık almını kolaylaştıran 7 kripto platformu

Kurumsal dijital varlık depolamasını kolaylaştıran 7 kripto platformu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Büyük yatırımcılar kripto dünyasına giriş farklı yollardan yapıyor. Dijital varlık alırken doğrudan borsa kullanmak yerine başka şirketler üzerinden alımlarını gerçekleştiriyor. Sadece alım değil ayrıca varlıkların saklanması içinde büyük şirketlere gerek duyuluyor.

Kripto emanetçileri, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto varlıkların toplu kurumsal kabulü için yapbozun önemli parçalarından biri. Yatırımcıların dijital varlıklarını düzenlenmiş üçüncü taraf saklama sağlayıcılarında saklamasına olanak tanıyor.

Sizler için bu listede önemli olan şirketleri sıraladık. Bu şirketler kurumsal depolamada öncelikle tercih ediliyor.

Kripto emanetçisi nedir?

Kripto emanetçisi, yatırımcılar adına dijital varlıkları depolayan bir finansal hizmetler şirketi olarak tanımlanmaktadır.

Kurumsal yatırımcıların genellikle menkul kıymetlerini ve varlıklarını nitelikli şekilde saklamaları gerekir. Bu nedenle kripto saklama sağlayıcılarının tanıtılması, Bitcoin’in kurumsallaşması için önemli bir oyun değiştirici olmuştur.

Profesyonel ve kurumsal yatırımcılar, hırsızlık, operasyonel hatalar veya teknik aksilikler nedeniyle fon kaybı riskini azaltmak için genellikle kendi özel anahtarlarını yönetmemeyi tercih ederler.

Anchorage

Anchorage, dijital varlık alanı için tam hizmetli bir finansal platform ve altyapı sağlayıcısıdır. 2017 yılında kurulan şirket, kurumlara kripto saklama, ticaret, finansman, stake etme ve yönetişim hizmetleri sunmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk federal olarak kiralanan kripto bankası olan Anchorage, daha geleneksel bankacılık sistemi ile gelişiyor.

Bakkt

Ağır destekli kripto platformu Bakkt, sigorta ile korunan kripto saklama hizmetleri de sunuyor.

Bakkt, müşterilerinin varlıklarını 125.000.000 USD’ye varan bir sigorta kapsamında koruyor. Bu, çevrimiçi depolama ve hava boşluklu çevrimdışı dijital varlık depolaması kullanan Bakkt Warehouse’un ek bir güvenlik önlemine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

BitGo

2013 senesinde kurulan kripto şirketi, bireyler ve kurumlar için kripto para birimi sorumlusu olarak hareket ediyor.

Şirket, müşterilerinin soğuk depolama sistemlerine ve yapılandırılabilir çok kullanıcılı hesaplara erişimi olan, sertifikalı bir saklama görevlisi olarak 100’e kadar dijital para birimini ve tokeni yönetiyor.

Coinbase Custody

Coinbase, dünyanın en büyük kripto borsalarından biri. San Francisco merkezli bu şirket, Coinbase Custody adlı bir kripto saklama hizmeti de işletmektedir.

Fidelity 

Fidelity Investment’ın Blockchain Incubator’ının bir parçası olarak (FDAS) başlatıldı. Fidelity Investments, dünyanın en büyük finansal hizmet sağlayıcılarından biri olarak biliniyor.

Bir kripto saklama kuruluşu olarak FDAS, saklama ve ticaret yürütme hizmetleri sunmak için 2018 yılında faaliyete başladı. 

Gemini Custody

Gemini Custody, 2019 yılında Gemini kripto borsası tarafından kurulmuş bir New York Trust Company’dir. Müşterilerinin dijital varlıklarının güvenliği için Gemini, soğuk hava deposu sigortası kapsamında 200 milyon ABD Doları güvence altına aldı. 

Kingdom Trust

Kingdom Trust Saklama Hizmetleri 2017 yılında kurularak faaliyetlerine başladı. Bireysel ve kurumsal müşteriler için saklama seçenekleri ve çözümler sunuyor.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin