featured

Bitcoin’in küçük sıçramasına güvenmeli mi? İşte, işlem yapmadan önce göz atmanız gereken teknik veriler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, 8 Temmuz’da 22,000 dolara yükselmesiyle birlikte boğaların gücünü kanıtlamıştı. Ancak burada çok fazla tutunamadı. Kripto kralı, 14 Temmuz’da her şeye rağmen yeniden 20,000 doları aşmayı başardı.

14 Temmuz’da BTC, gün içi en düşük seviyesi olan 19,613 dolara kadar geriledi. Ancak, alıcılar taleple devreye girdi ve fiyat sonunda 20,000 dolarlık önemli psikolojik seviyeyi aştı. Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, 20,900 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte %5,55 oranında artış yaşadığı anlamına geliyor.

İnanç yeterli mi?

Son zamanlardaki artışa rağmen, fiyat grafiğindeki göstergeler düşüşü işaret ediyor. Bu yatırımcıların aklında bulundurması gereken bir şeydir. 12 Temmuz tarihinde 20 dönemlik EMA, 50 dönemlik EMA’nın altındaydı. Benzer bir durum 13 ve 14 Temmuz’da da gözlendi. Bu, Bitcoin’in kısa vadeli hareketinin satıcılar için daha elverişli olduğunu gösterdi.

Bitcoin grafik

Bitcoin’in fiyatı artarken, 20 ve 50 EMA örtüşmedi. Ek olarak grafik, bu yazının yazıldığı sırada 20 EMA seviyesinin yakında 50 EMA’yı geçebileceğini gösteriyordu. Bu olursa, kısa vadeli yatırımcıların kâr etmek için iyi bir fırsatı olacaktır.

İlginç bir şekilde, Göreceli Güç Endeksi (RSI) de 13 Temmuz’dan sonra bir miktar yükseliş gördü. Şu anda RSI, orta noktanın oldukça üzerinde, 60 işaretinde duruyor.

Piyasa liderinin fiyatındaki benzeri görülmemiş artış göz önüne alındığında, asıl soru şudur: BTC yükselişe devam edebilecek mi?

Bulanıklık devam ediyor

Bu, yanıtlaması zor bir soru olsa da zincir içi ölçümler biraz netlik sağlayabilir.

Santiment’e göre, BTC aktif adresleri son 24 saatte artış yaşadı. Bu değer 14 Temmuz’da 860,000 civarındayken, şu anda bir milyona yakın. Bu, yatırımcıların duyarlılığının gerçekten hızlı bir şekilde canlandığını gösteriyor.

28,13 milyardan 31,64 milyara yükselen hacimde de benzer bir durum var. 15 Temmuz’un son 24 saatindeki artış ile Bitcoin maksimalistleri rahat bir nefes alabilir. BTC piyasa değeri de yazı yazılırken 376 milyar dolardan 391 milyar dolara yükseldi.

Bu arada kripto piyasasının mevcut durumu, Bitcoin’in onu rahatsız eden aşırı oynaklığı hâlâ aşamadığını gösteriyor.  Bununla birlikte kısa vadeli fiyat artışları, yükselişe inananların rahatlamasını neredeyse garanti ediyor. Ancak bunların satış baskısının bittiği anlamına gelmediği de akıldan çıkarılmamalıdır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin