Denizaltı swapları açıklandı!
Denizaltı swapları açıklandı!

Denizaltı swapları nelerdir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lightning Network, hem Bitcoin hem de Litecoin’e benzer şekilde değiştirmeye karar verse de, teknolojiyi bu ekosistemlerle uyumlu hale getirmek için artan bir çözüm ihtiyacı var. Denizaltı swapları, bu konudaki tüm endişeleri ele almak için test ediliyor.

Denizaltı swapları açıklandı!

Çoğu insanın varsaydığı gibi, Bitcoin cüzdanları ve Lightning Network adresleri uyumlu değil. Bu nedenle, işlem işe yaramayacağından, doğrudan diğerine fon göndermek imkansız. Bunun göz korkutucu bir gözetim olduğu düşünülebilir, ancak Lightning Network Bitcoin-agnostik değil. Neyse ki, sorun denizaltı swapları ile çözülebilir.

Peki bu sistem nasıl çalışır?

Kağıt üzerinde, denizaltı swapları atomik takaslara benzer şekilde çalışır. Farklı Blokchain’ler arasında değer değişimi için bu yöntem, farklı ekosistemler arasındaki genel birlikte çalışabilirliği geliştirir. Örneğin, bir süre için Bitcoin ve Litecoin arasındaki atom değişimleri mümkün olmdu. Bununla birlikte, bir denizaltı takası, aynı kavramı esas alsa da, biraz farklı.

Bir denizaltı takası, Lightning Network ve Bitcoin arasında etkili bir şekilde işlem yapabilir. Kripto para birimi endüstrisi için radikal bir gelişme. Halihazırda yapılacak çok iş olsa da, her iki para birimi de birbirleriyle sorunsuz bir şekilde eşleştirilebilir. Fikir, Lightning Labs geliştiricilerinden biri olan Alex Bosworth tarafından önerildi. Bununla deney yapmak isteyenler için Lightning Network’te yaşıyor. Ancak bunu yapmak çok riskli, ancak bu teknoloji henüz gerçek dünyadaki bir ortamda ilerledi. Kullanıcılar gerekli adımları yerine getirmezse büyük olasılıkla bir şans kaybedilir.

Bu denizaltı swaplarını kolaylaştırmak için, Bitcoin ve Lightning Network arasında bir bağlantı geliştirildi. Bu köprü şu anda BTC’den LN’ye tek yönlü bir köprü olarak kullanılıyor. Tersine teknolojiyi uygulamak, yapılacaklar listesinde olmasına rağmen biraz zor olabilir. Bu işlevsellik tam olarak piyasaya geldiğinde, belirlenecek.

Yol haritası

Yapılması gereken çok iş olduğunda, denizaltı swapları herhangi bir zamanda ana akım trendine dönüşmeyecek. Bosworth, bu işlevselliği mevcut cüzdanlara entegre etmek için seçenekleri araştırıyor, ancak tırmanmak için dik bir tepe olacak. Litecoin tarafında Litecoin ve Lightning Network arasındaki denizaltı swapları da günümüzde mümkün olduğu için benzer bir test yürütülüyor. Bu teknolojiyi diğer para birimlerine genişletmek, Ethereum’un takip etmek için gelecekteki potansiyel bir uygulama olarak adlandırılmasından dolayı, pek olası değil.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin