Stablecoin, zarar etmenizi engelleyen yeni kripto para!
Stablecoin, zarar etmenizi engelleyen yeni kripto para!

Stablecoin, zarar etmenizi engelleyen yeni kripto para!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stablecoin, zarar etmenizi engelleyen yeni kripto para! Kripto para sektöründe son dönemde farklı terimler ortaya çıkmaya başladı. Yatırımcılar bu terimlerin ne anlama geldiğini ve yatırımlarına nasıl katkı sağladığını merak ediyor. Kripto dünyasına yeni eklenen ve merak uyandıran terimlerden biri de Stablecoin’dir.

Stablecoin, fiyat istikrarı özelliğine sahip olan kripto paradır

Nick Tomaino tarafından tanımlandığı gibi Stablecoin, basit bir anlatımla fiyat istikrarı özelliğine sahip olan kripto paraya verilen isimdir. Bu kavram, Türkçe’ye “stabil kripto para” olarak çevrilebilir.

Genellikle çoğu Stablecoin, ABD dolarına karşı stabildir. Bununla birlikte, bazı uygulamalar bir para sepetine ya da zaman içinde tüketici fiyat endeksi gibi bir endekse geçmeyi amaçlamakta. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin volatiliteleri göz önüne alındığında bu kullanıcılar için problem oluşturabilir.

Ticaret yapanları kripto paraları kabul etmekten alıkoyan, değişken fiyatlardır

Ticaret yapanları kripto paraları kabul etmekten alıkoyan başlıca faktörlerden biri de artan işlem ücretleri ile birlikte değişken fiyatlardır. Bu olay birçok şirketin ödeme şekli olarak Bitcoin’i bırakmasına neden oldu.

Stablecoin’ler, özellikle bazılarının akıllı sözleşmeler ile uyumlu olması nedeniyle Blockchain’deki finansal uygulamaların omurgası olarak hizmet edebilir. İstikrarlı fiyata sahip kripto para birimi fikrinin ilk ortaya çıkışı birkaç yıl eskiye dayanmakta. Ancak geçen yıldan beri, Stablecoin’lerin, Basecoin ve Carbon gibi risk sermayesi destekli kuruluşların piyasaya katılmasıyla yükselmeye başladığı görülüyor.

Stablecoin’e neden ihtiyaç vardır?

Bunun için en yaygın olan argüman, volatiliteye engel oluşturması. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar yerine Stablecoin’i elinizde tutarak kendinizi piyasa dalgalanmalarından koruyabilirsiniz.

Örneğin; Bitcoin 8 bin dolar olarak fiyatlandırılıyorsa ve dolara sabitlenmiş bir Stablecoin için 1 Bitcoin’lik işlem yaptınız ve bu sayede 8 bin Stablecoin’iniz oldu. Hafta boyunca Bitcoin fiyatının (BTC) 7 bin dolara düştüğü varsayılırsa hala elinizde 8 bin dolar değerinde Stablecoin’iniz olacak ve her zaman Bitcoin’e geri dönebileceksiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin