featured
ICO, Airdrop ve Bounty için cüzdan oluşturma

ICO, Airdrop ve Bounty programları için Ethereum adresi nasıl oluşturmalı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ICO, Airdrop ve Bounty programları için Ethereum adresi nasıl oluşturmalı? ICO, Airdrop ve Bounty gibi programlara katılırken sizden ETH adresi talep edilmektedir.

Bir çoğunuz borsada işlem yapmaktasınız ve istenilen bu adres kısmına Borsadan size verilen Eth adresini girmektesiniz. Hatta bazı ICO katılımcılarının başvurularında gönderdikleri Ethereum’u borsalarda bulunan cüzdanlarından göndermekte. Oysa bu çok yanlış ve geri dönülemez bir maddi kayıpla sonuçlanmaktadır. Borsaların size vermiş olduğu ETH Wallet adresileri bu programlara katılmak için uygun değildir.

ICO, Airdrop ve Bounty programları için Ethereum adresi oluşturma

 

ICO, Airdrop ve Bounty

Bunun için www.myetherwallet.com’dan kendinize ait hesap açmalı ya da Google Chrome veya Yandex Browser üzerinde eklenti olarak çalışan Metamask‘ı yüklemelisiniz. İkisinden birini tercih etmeniz yeterli olacaktır. Kurulumu ve kullanımı çok basit olan Metamask ile ilerleyecek olursak Metemask’ı Chrome tarayıcınızda, Google’da aratarak eklentiyi bulun.

ICO, Airdrop ve Bounty

Açılan sayfa da Chrome Ekle Düğmesine basın ve eklentiyi Chrome’a yükleyin. İlk gelen uyarıya

ICO, Airdrop ve Bounty

Accept diyerek ilerleyin, arkasından kullanım şartlarının geldiği pencereyi yazıların en aşağısına kaydırın, bu şartları da Accept düğmesine basarak kabul edin. Bu sefer sizden her açılışta istenecek şifrenizi oluşturmanız istenecek: Her iki kutucuğa da aynı şifreyi yazarak Create butonuna tıklayın. Burada size Metamask için en önemli şey olan 12 kelimelik kurtarma anahtarı verilecek. Bu bilgileri dilerseniz pencereden seçerek kopyalayın, dilerseniz  Save Seed Words seçeneğiyle bilgisayarınıza kaydedin.

ICO, Airdrop ve Bounty

Artık tarayıcınızda eklenti olarak ETH adresiniz kullanılmaya hazır.

Diğer bir yapmanız gereken önemli işlem ise Metamask’te “…” butonuna tıklayıp, ardından Export Private Key’e tıklamalısınız. Parolanızı girdikten sonra size bir kod verilecek. Bu kodu ve 12 kelimeyi saklamayı unutmayın.  Başka bir bilgisayarda aynı adresi kullanmak için tüm kurulum aşamalarını tamamlayın ve sağ üstteki kişi simgesine tıklayıp Import Account’u seçin, gelen ekrana private key’i girin. Hepsi bu kadar.

Kaydettiğiniz bu kelimeleri kendi kendinize mail olarak göndererek güvende saklayabilirsiniz. Bu kelimeleri kimseyle paylaşmayın. Artık sizin de

ICO, Airdrop ve Bounty

Airdrop ya da ICO’lara katılabilecek bir ETH adresiniz olacak.

Bir ICO’ya katılmak için öncelikle borsadan Ethereum’unuzu Meta Mask’teki  adresinize göndermeniz gerekecek (Adresinizi görmek için Meta Mask’a girerek “…” butonuna tıklayın ve “COPY” seçeneğini seçin). Daha sonra buradan ICO’ya yatırımınızı yapabilirsiniz. Bu adrese gelen ETH ile artık ICO’lara katılabilirsiniz ya da Airdrop ve Bounty programlarında sizden istenilen ETH adresine, buradan aldığınız adresi verebilirsiniz.

ICO, Airdrop ve Bountyİşlemlerle ilgili sorularınız ya da yorumlarınız varsa, aşağıdaki yorum kısmından bize yazabilirsiniz.

 

ICO, Airdrop ve Bounty ICO, Airdrop ve Bounty

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin