bitcoin gold
bitcoin gold

Bitcoin Gold Nedir, Nasıl ve Nereden Alınır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber-  Bitcoin blockchain ağında gerçekleşen 1 Ağustos çatallanması ile adını duyduğumuz Bitcoin Cash’in ardından, yaklaşan 25 Ekim çatallanmasıyla adı duyulmaya başlanan Bitcoin Gold, kripto sektöründe heyecan yaratı. Bu yazımızda lider kripto para Bitcoin’in bir çatalı olarak ortaya çıkan Bitcoin Gold nedir, nasıl ve nereden alınır sorularını ele alacağız.

Bitcoin Gold nedir?

Simgesi (BTG) olan Bitcoin Gold coin, Bitcoin blockchaininin bir bölünmesi olarak ortaya çıktı.Bu bölünme, çatallanma ve fork olarak da adlandırılmaktadır. Bitcoin Gold madencileri; önceden belirlenmiş blok boyutlarında, yeni bir işyeri istihdam algoritması ile blok oluşturmaya başlayacak ve bu, Bitcoin ağının yeni bir yol ayrımına neden olacaktır.

Orijinal Bitcoin blockchaini bozulmadan devam edecek ancak blok zincirin yeni bir kolu orijinal zincirden ayrılacaktır. Yeni yol, Bitcoin’in çatala kadar olan işlem geçmişi ile farklı bir blockchain yani yeni bir ağdır; ancak buradan itibaren ayrılır. Bu işlemin bir sonucu olarak yeni bir kripto para birimi doğar. 25 Ekim 2017’de oluşan yeni çıkan kripto para Bitcoin Gold coindir.

Bitcoin Gold’un amacı nedir?

Bitcoin Gold coinin iddiası, Bitcoin madenciliğini merkezi olmayan hâle getirmektir. Bitcoin madenciliğinin artık yalnızca büyük oyuncuların elinde olması bireylerin Bitcoin üretimi yapma şanslarının azalması probleminin çözümünü hedeflemektedir.

Satoshi Nakamoto’nun “bir CPU bir oyu” ile ilgili idealist vizyonu, madencilik ekipmanlarının imalatı ve dağıtımının, çok az sayıda varlığın egemen hâle geldiği bir gerçeklik ile değiştirildi. Bunlardan bazıları, madenciler ve Bitcoin’e karşı şiddet uygulamalarına maruz kalmıştı.

Bitcoin’in prova işi algoritmasının SHA256’dan Equihash’e değiştirilmesi ile uzmanlaşmış SHA256 madencilik ekipmanları Bitcoin Gold blockchain madenciliği için eskimiş hâle gelecekti. Böylece Bitcoin Gold, dünyadaki sayısız yeni insana saygın ana akım şirketler tarafından üretilen ve dağıtılan yaygın tüketici donanımıyla madencilik sürecine katılma fırsatı sağlayacaktı. Proje bu doğrultuda Bitcoine nazaran daha da anonim olmayı hedefliyor.

Bitcoin Gold’u nasıl alınır?

Bitcoin Gold (BTG) satın almak için öncelikle BTG tokenlarını destekleyen bir kripto para borsasına kaydolmanız gerekir. Kripto borsası olarak Binance, Bittrex veya Huobi gibi en popüler olanlardan bir tanesi seçebilirsiniz. Kayıt ve hesap doğrulama sonrasında hesabınıza para yatırmanız gerekir. Bunun için banka transferi, kredi kartı veya kripto para birimlerini kullanabilirsiniz.

Yatırdığınız paranın hesabınıza geçmesinin ardından, borsanın ticaret bölümüne giderek “BTC/BTG” veya “USD/BTG” gibi uygun işlem çiftlerini seçip Bitcoin Gold satın alabilirsiniz. Satın alma işleminden sonra, güvenliği artırmak amacıyla BTG tokenlarınızı kişisel bir Bitcoin Gold walleta çekmeniz önemlidir. BTG tokenlarını satın aldıkan sonra, yatırımınızı daha iyi yönetebilmek için Bitcoin Gold mining ve Bitcoin Gold blockchain teknolojisi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Bitcoin Gold’u destekleyen borsalar

Popüler kripto paralardan olan Bitcoin Gold’un hangi borsada listelendiği yatırımcılar tarafından merak edilir. Türkiye’de Bitcoin Gold’u destekleyen BTCTurk, Paribu ve Koinim birçok yerel borsa bulunur. Merkezi kripto para borsaları arasında ise Bitcoin Gold Binance, Bittrex, Huobi Global, KuCoin, BitMart, Gate.io, OKEx gibi borsalar yer alır. 

 

Bitcoin Gold geleceği ve fiyat tahmini

Bitcoin Gold’un geleceği ve fiyat tahmini; kripto para piyasasındaki genel eğilimler, madencilik faaliyetleri, teknik gelişmeler ve piyasa talebi gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. 2023 yılında BTG fiyatı 10-20 dolar arasında dalgalandı. Analistlerin Bitcoin Gold yorumlarına göre 2024 yılında fiyat 30 dolara kadar yükselebilir. 2025 yılında Bitcoin Gold için fiyat tahmini 35 dolar bölgesinde seyrederken 2030 yılında fiyatın 100 doların üzerinde konumlanacağı tahmin ediliyor.

Yatırımcılar, güncel Bitcoin Gold fiyat hareketlerini ve piyasa analizlerini takip ederek bilinçli kararlar almalıdır. Ayrıca Bitcoin Gold price, Bitcoin Gold kaç dolar veya Bitcoin Gold kaç tl gibi güncel fiyat bilgilerini düzenli olarak takip etmeniz yatırımınız açısından faydalı olabilir.

Sık Sorulan Sorular

Bitcoin blockchaininin bir kopyasının oluşturulması ve yeni bir kripto para olan Bitcoin Gold’un (BTG) meydana gelmesi olayına Bitcoin Gold hard fork denir. Bu fork, madencilik sürecini daha merkeziyetsiz hâle getirir ve onu daha erişilebilir kılar. Equihash algoritmasını kullanarak ASIC madencilik cihazlarının etkisini azaltmayı hedefleyen Bitcoin Gold, daha fazla kullanıcının kişisel bilgisayarları ile madencilik yapabilmesini sağlar.

Bitcoin Gold ile Bitcoin arasındaki temel fark, madencilik algoritmalarındadır. Bitcoin, SHA-256 algoritmasını kullanır ancak Bitcoin Gold, Equihash algoritmasını kullanır. Bu farklılık, Bitcoin Gold’un madenciliğini daha merkeziyetsiz hâle getirir ve ASIC cihazlarına bağımlı olmaktan çıkarır.

Bitcoin Gold’un iyi bir yatırım aracı olup olmadığı yatırımcının risk toleransı, piyasa koşulları ve kripto para piyasalarındaki dalgalanmalara bağlıdır. Bitcoin Gold, madencilikte merkeziyetsizliği artırmayı hedefleyen bir projedir ve bazı yatırımcılar tarafından değerli bulunabilir. Ancak yatırım yapmadan önce Bitcoin Gold yorumlar ve analizlerini incelemek, fiyat hareketlerini takip etmek ve genel piyasa trendlerini değerlendirmek önemlidir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin