Kripto piyasasında volatilite yükseliyor! TÜFE verileri varlıkları nasıl etkiledi?
Kripto piyasasında volatilite yükseliyor! TÜFE verileri varlıkları nasıl etkiledi?

Kripto piyasasında volatilite yükseliyor! TÜFE verileri varlıkları nasıl etkiledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En son TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) duyurusu, aralıklı ticaret devam ederken kripto para birimi piyasasını konsolidasyondan çıkaramadı.

Son 24 saat içinde çoğu kripto para biriminin değerinin düştüğü görüldü. Ancak, birkaç istisna dışında düşüşlerin hafif olduğunu belirtmek gerekir.

Bitcoin‘in fiyatı hâlâ 30.000 dolar ile 31.000 dolar arasında konsolidasyon sürecine devam ediyor, ancak önceki seviyelere yaklaşıyor.

BTC fiyatı 30.000 dolara düştü

Bitcoin’in fiyatı dün 31.000 doları aşamadı ve ayılar avantaj sağladı. Birkaç önemli düşüş mumuyla fiyatı aşağı çekmeyi başardılar. Binance borsasında 30.200 dolara kadar geriledi ve şu anda gün içinde %1 oranında bir kayıpla 30.400 dolar civarında işlem görüyor.

BTCUSDT_2023-07-13_11-43-58

Bu artan volatilite, bu ayki TÜFE duyurusunun ortasında geldiğini belirtmek önemlidir. Çalışma İstatistikleri Bürosu dün verileri yayınladı ve beklenenden daha düşük geldi. Bitcoin’in fiyatı hızla tepki verdi (yukarıdaki grafikte görülebilir), ancak boğalar ivmeyi sürdüremedi.

Altcoinler de kararsız

Altcoin piyasası genel olarak hafif düşüşler yaşadı. İlk andan itibaren Litecoin (LTC) iyi performans sergilemeye devam ediyor ve günlük bazda yaklaşık %3,5 artış gösteriyor. Diğer büyük altcoinler arasında Chainlink, UNI, BCH ve ETC, çok az da olsa yeşil renkte işlem görüyor.

crypto_heatmap_1307231

Gün içinde en çok değer kaybeden kripto para ise KAVA oldu ve son 24 saatte %11 değer kaybetti. Onu Algorand ve Maker takip ediyor.

Öte yandan, geçtiğimiz gün %9,2 artışla en iyi performansı gösteren KAS (Kaspa) bulunuyor. Bu aynı zamanda haftalık kazancını %25’e çıkarmış durumda. Aslında KAS, son yedi günde en iyi performansı sergilemiş durumda.

Sonuç olarak, piyasa konsolidasyon sürecinde görünüyor ve TÜFE açıklaması pek bir değişiklik getirmedi. Ayrıca, bu uzun vadeli ticaret dönemlerinin her iki yönde de daha büyük hareketlerin habercisi olma eğiliminde olduğunu belirtmek önemlidir.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin