featured

Litecoin’de yarılanma öncesi ralli beklentileri büyüyor! LTC yakında 200 dolara çıkacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin fiyatı gün içinde yüzde 4 artış göstererek 100 doların biraz üzerinde işlem görüyor. En büyük 11. kripto para olan Litecoin 7,3 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Sırasıyla yüzde 1,1 ve yüzde 0,9 düşüşle 30.385 dolar ve 1.872 dolara gerileyen Bitcoin ve Ethereum gibi ilk 10 varlığın çoğunun aksine Litecoin fiyatı, şekillenmekte olan bir kırılmanın canlı işaretlerini gösteriyor.

Litecoin fiyatı bir yarılanma rallisine hazır mı?

Litecoin, tıpkı Bitcoin gibi yarılanma olarak adlandırılan ve bir LTC bloğunun madenciliği için verilen ödülü yüzde 50 oranında azaltan bir olayla işaretlenen dört yıllık döngülerden geçer. Yarılanma, maksimum 84 milyon limiti olan kripto paranın arzını ve enflasyonunu kontrol etmek için tasarlanmıştır. Yatırımcılar 20 gün içinde, madenci ödülünün blok başına 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye düşeceği 2 Ağustos’ta, 2.520.000 blokta bir sonraki LTC yarılanmasını bekliyor.

Yarılanma olayının Litecoin fiyatı üzerindeki etkisi belirsiz olsa da 1 ay içinde kripto para piyasa değerinin yüzde 28 oranında arttı. Bu arada, yatırımcılar son birkaç haftadır, arz ve talep dinamiklerini değiştiren 2 Ağustos etkinliği öncesinde çantalarını dolduruyor. Geçmişteki olaylara ve yatırımcı duyarlılığına göre Litecoin’in yarıya inmesi arz kıtlığına yol açabilir.  Ayrıca talebin artmasıyla 2015 ve 2019’daki son iki yarıya inmede olduğu gibi aynı duruma neden olabilir.

Öte yandan, bazı piyasa katılımcıları yarılanmanın piyasa tarafından zaten fiyatlandırıldığını ve fiyat üzerinde çok az etkisi olacağını savunuyor. Nihayetinde LTC fiyatı madencilerin, yatırımcıların ve kullanıcıların olaya nasıl tepki verdiğine ve Litecoin’in geleceği üzerindeki etkilerine bağlı olacaktır.

Litecoin fiyatı 100 doların üzerine çıkmaya başladı!

LTC, temmuz ayı başlarında 115 dolara kadar geriledikten sonra düşüşünü 92 dolarda durdurdu. Bu, geçen hafta Bollinger Bantlarının daralmasıyla belirginleşen genişletilmiş bir konsolidasyonla sonuçlandı.

Litecoin’in 100 dolardan daha yüksek bir desteği geri kazanmasıyla birlikte, yarılanma öncesi rallinin yeniden başlaması kuvvetle muhtemel. Bununla birlikte boğaların Litecoin’i sırasıyla 105 ve 120 doların üzerine çıkararak dizginleri ellerinde tuttuklarını kanıtlamaları gerekiyor.

Litecoin
LTC/USD dört saatlik grafik | Tradingview

Oluşan yükseliş momentumuna güvenilirlik katan şey, son zamanlarda Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesi tarafından onaylanan bir satın alma sinyalidir. Mavi renkteki MACD çizgisi kırmızı renkteki sinyal çizgisinin üzerine çıktıkça tüccarlar yaklaşan yarılanma üzerinden daha fazla LTC satın almaya teşvik ediliyor.

Kripto analisti ve tüccar Michaël van de Poppe, LTC fiyatının önümüzdeki birkaç hafta boyunca devam edecek bir büyüme yörüngesinde olduğunu düşünüyor.

litecoin

Twitter’da 62 binden fazla takipçisi olan bir başka popüler kripto tüccarı Kaptan Faibik, perşembe gününün LTC için “fırtına öncesi sessizlik” olduğunu söyledi.

Trendin 100 doların altına düşmesi durumunda, tüccarlar 97,71 dolardan 50 günlük EMA’da (kırmızı renkte) destek aramak için dikkatli olmalıdır. Kripto paranın 92 dolarlık son desteği de kullanışlı olacak ve düşüşlerin 82 dolarlık sonraki destek seviyesini hedeflemesini önlemek için satış baskısını hafifletecektir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin