Kripto piyasasında volatilite artıyor: Altcoinlerin seyri farklılık gösteriyor!
Kripto piyasasında volatilite artıyor: Altcoinlerin seyri farklılık gösteriyor!

Kripto piyasasında volatilite artıyor: Altcoinlerin seyri farklılık gösteriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu hafta Ethereum, Ripple, Cardano, Binance Coin ve Solana’ya daha yakından bakıyoruz.

Ethereum (ETH)

Ethereum, bu hafta %3,5’lik bir fiyat artışı kaydederek yükselmeye devam etti. Bu süreçte ETH, şu anda destek görevi gören 1.800 dolarlık kilit direnci kırdı.

Bir sonraki direnç 2.000 dolar seviyesinde bulunuyor ve bu, büyük bir psikolojik seviyeyi temsil ettiğinden satıcıları ve kâr alıcıları çekmesi muhtemeldir. Momentum şu anda alıcıların lehine olmaya devam ediyor, ancak kilit direncin çok uzakta olmadığını düşünürsek dikkatli olmakta fayda var.

Ethereum rallisi devam etse bile, fiyatın ilk denemede 2.000 doların üzerine çıkması şaşırtıcı olacaktır. Daha olası senaryo, bunun yerine bir geri çekilmenin takip etmesidir.

ETHUSD_2023-04-07_16-37-33

Ripple (XRP)

XRP’nin rallisi, 0,53 dolardaki kilit dirence dokunduktan sonra bu hafta keskin bir dönüş yaptı. Kripto para birimi o zamandan beri düştü ve son yedi günü %4,6 kayıpla kapattı. Mevcut destek seviyesi 0,43 dolardır.

Bu gerilemeye rağmen, momentum alıcıların lehine olmaya devam ediyor ve MACD göstergesi yükselişini sürdürüyor. Kilit direncin yeniden test edilmesi muhtemel görünüyor ve yalnızca genel pazarda önemli bir düzeltme bunun olmasını engelleyebilir.

Gelecekti potansiyeli değerlendirirsek, XRP canlılık kazanmaya başlıyor. Son ralli, 0,43 dolar seviyesini birkaç gün içinde desteğe haline getirdiği için sürdürülebilir ve anlamlıydı. Bu süreçte, XRP ayrıca daha yüksek bir seviyeye ulaştı ve bu da genel bir yükseliş eğilimi sağlıyor.

XRPUSDT_2023-04-07_16-39-39

Cardano (ADA)

Cardano bu hafta kazanç sağlamakta zorlandı ve fiyatında %0,7 gibi mütevazi bir artış elde etti. Ayrıca, kripto para biriminin 0,38 dolarlık destek seviyesini kaybetmesi, ADA’nın fiyatının bir sonraki temel destek seviyesi olan 0,35 dolara düşebileceğine işaret ediyor.

Momentumdaki bu düşüş, MACD ve RSI göstergelerini de düşüş eğilimine soktu ve MACD, alıcılar yakında gelmezse günlük zaman diliminde düşüş eğilimi göstermeye başlayacak. RSI ayrıca hızla orta seviyeye yaklaşarak 50 puana düşüyor. Bu seviye kaybedilirse, ADA düşüş eğilimi gösterebilir.

İleriye bakıldığında, kripto para birmi şu anda alıcılarını kaybetmiş gibi görünüyor, bu nedenle geri çekilme devam edebilir. Ancak, 0,35 dolardaki destek seviyesi tutulursa, bu tersine dönüş için iyi bir pivot görevi görebilir.ADAUSDT_2023-04-07_16-38-23

Binance Coin (BNB)

Binance Coin, fiyatın daha düşük seviyelere düşmeye devam etmesiyle zorlu bir Nisan ayı geçirdi. Bu nedenle %2,1 kayıpla kapandı ve henüz destek bulmuş görünmüyor. Bunun yerine, 315 dolardaki kilit direnç seviyesi reddedildi ve fiyat düşüyor.

Mevcut destek seviyesi, 300 doların hemen altında ve fiyat hareketi değişmezse, BNB bu seviyeyi yeniden test edebilir. Göstergeler herhangi bir geri dönüş ipucu vermiyor ve güç eksikliği gösteriyor.

Geleceğe yönelik olarak, Binance Coin’in Mart ayında başlayan düzeltmesine devam edeceği görünüyor. Bu durumda, fiyatın tersine dönmesi için önce destek seviyesi bulması gerekecektir. En muhtemel destek seviyesi ise 300 dolar seviyesi civarında olabilir.

BNBUSDT_2023-04-07_16-39-25

Solana (SOL)

Solana kripto para birimi düz bir trend izliyor. Alıcılar 20 dolarlık desteği savunmak için iyi bir iş çıkardılar ve şu ana kadar fiyat yalnızca %0,8 oranında değer kaybetti. SOL’un temel desteği koruması durumunda, volatilite geri döndüğünde SOL’un bir kırılma girişiminde bulunma ihtimali var.

Kilit direnç seviyesi 22 dolar ve SOL, bu seviyeden Mart ortasında reddedildi. O zamandan beri fiyat sabit kaldı. Momentum göstergeleri de piyasa katılımcılarının ilgisizliği nedeniyle net bir önyargı göstermiyor.

SOL, boğalar veya ayılar arasında herhangi bir belirgin eğilim göstermediği için, ileriye dönük olarak SOL’un bir duraklama dönemi içinde olduğu söylenebilir.

SOLUSDT_2023-04-07_16-40-01

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin