featured

Kripto piyasalarını etkileyen bankacılık krizinde son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Amerika Birleşik Devletleri hükümeti kesinlikle artık feshedilmiş olan Silicon Valley Bank’ı başka bir büyük bankaya satacak. Bu, sorunlu finans kuruluşunu satın almayı düşünen özel sermaye şirketleri ve risk sermayedarları tarafından bir teklif verilmesi olasılığını etkili bir şekilde ortadan kaldırır.

Avrupa’ya sıçrayan olayda ise yeni kararlar verildi. Credit Suisse hisseleri %20’nin üzerinde değer kaybederken, Credit Suisse Swiss National Bank kurtarma paketinden 50 milyar CHF’ye kadar borç alıyor.

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), bankanın Cuma günü başarısız olmasının ardından SVB’nin kontrolünü ele geçirdi. Yetkililer şu anda şirketi satmak için çalışıyor. Satış sürecine aşina olan satış noktalarından edinilen bilgilere göre, SVB’nin parçalara ayrılarak bir özel sermaye şirketine dağıtılmasının neredeyse imkansız olduğu belirtildi. Ayrıca asıl amaç bankadan geriye kalanları tek parça halinde satmaktır.

Avrupa’da da bankaya müdahale geldi

Credit Suisse, İsviçre Ulusal Bankası’ndan İsviçre GSYİH’sının %6,25’ine eşdeğer 50 milyar CHF’ye kadar borç alıyor. Credit Suisse, servet yönetimi müşterilerini elinde tutmak veya faaliyetlerini finanse etmek için geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmiş olabilir.

Ödeme işlemcisi şirketi Stripe, 2021’deki 95 milyar dolarlık değerinden yaklaşık %47 daha düşük olan 50 milyar dolarlık bir değerlemeyle 6,5 milyar dolardan fazla toplamak için anlaşmalar imzaladığını söyledi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin