Yatırımcılar dikkat! Kripto dünyasını da etkileyen bankalar krizi büyüyebilir…

Yatırımcılar dikkat! Kripto dünyasını da etkileyen bankalar krizi büyüyebilir…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir banka kriziyle daha piyasalar baş başa kaldı. Credit Suisse’in piyasaya mali durumunun sağlam olduğu konusunda güvence vermesi için İsviçre Merkez Bankası’dan yardım istedi.

Credit Suisse hisseleri Çarşamba günü en büyük hissedarı olan Suudi Ulusal Bankası’nın (SNB) şirketten daha fazla hisse satın alamayacağını açıklamasının ardından tüm zamanların en düşük seviyesi olan 1,65 CHF’ye (1,79 $) düştü. %30’luk düşüş, Credit Suisse’in temerrüdün eşiğinde olabileceğine dair yaygın korkuyla birleşti.

Amerika’da başlayan kriz şimdi de Avrupa’ya sıçramış durumda. Kripto pazarları, son birkaç gün içinde şaşırtıcı bir artış yaşamıştı. Bitcoin ve Ether, pazar günlerinden bu yana yaklaşık %20 artmıştı.

Kripto dünyası yeniden bankacılık sisteminin girdabına girdi

Bankacılığın sıkıntıları Avrupa’ya yayıldıkça hisse senedi piyasaları Çarşamba sabahı keskin bir şekilde düştü. Ancak Dow Jones Endüstriyel Ortalama pazartesi günkü açılış ile Salı günkü kapanış arasında aslında %1’in biraz üzerinde yükseldi.

Bugün gün içi başlangıç iyi olurken akşam üstü gelen haberler piyasayı tersine çevirdi. SNB başkanı Ammar Al Khudairy Çarşamba günü Reuters’e verdiği demeçte, Suudi Ulusal Bankası’nın düzenleyici kısıtlamalar nedeniyle zor durumdaki bankaya daha fazla yatırım yapması yasaklandı.

Silicon Valley Bank’ın (SVB) geçen Cuma günü iflas etmesinin ardından bu hafta banka hisselerini aşağı çeken yaygın endüstri korkularına katkıda bulunuyor. 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin