Tüm piyasalar FED kararlarına odaklandı: Kripto paralar nasıl tepki verebilir?
Tüm piyasalar FED kararlarına odaklandı: Kripto paralar nasıl tepki verebilir?

Kripto piyasaları panik içinde FED toplantısından çıkacak kararları bekliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel kripto piyasaları ABD’de bugün yapılacak FED toplantısından çıkacak kararları endişeyle bekliyor. FED toplantısında Enflasyon, faiz oranları ve satın alma daralması etrafında yoğunlaşması beklenen tartışmaların yanındaki tüm belirsizliklere rağmen kripto piyasaları çalışmaya devam ediyor.

Kripto paralar Fed toplantısı öncesinde baskı altında

MarketWatch’tan alınan verilere göre, Bitcoin, %2,67 düşüşle işlem görüyor. BTC, Kasım’daki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.000 dolardan bugüne %30’dan fazla düştü ve yazının yazıldığı sırada 47.001 dolardan işlem görüyor. Ether de %3,48 düşüşle işlem görüyor ve rekor seviye olan 4,865,6 dolardan bugüne %20’den fazla düşüş yaşadı. Yazı yazılırken ETH 3.720 dolardan işlem görüyor.

Belirsizliğin gölgesi altcoin piyasalarını etkisi altına aldı. Aslında, panik burada daha da belirgin durumda.

Hala TESLA’nın CEO’su Elon Musk’ın reklamından etkilenen Dogecoin (DOGE) bile gün içinde %9 oranında düştü.

İlginç bir şekilde, piyasa değerine göre ilk 10 kripto para biriminden yalnızca Solana (SOL) günlük zaman dilimlerinde kırmızı bölgede işlem görmedi. Kripto piyasaları endişe içinde Fed’den çıkacak kararları bekliyor.

FED toplantısı
FED (ABD)

ABD Borsaları da iyi durumda değil

Bu arada, ABD borsaları da merakla beklenen Fed toplantısı öncesinde bir tür baskı altında görünüyor. S&P 500 SPX -%0,20 34 puan veya %0,7 düşüşle 4,634’teyken, Dow Jones Endüstriyel Ortalama DJIA %0,06 83 puan veya %0,2 düşüşle Salı öğleden sonra 35.565’e geriledi. S&P 500 SPX -%0.20, 34 puan veya %0.7 düşüşle 4.634’te. Nasdaq Bileşik COMP, %-0.85 de 177 puan veya %1.2 düşüşle 15.236.9’a düştü.

Bu azalma, satın alınan varlıkların satılması anlamına gelmez, ancak daha sıkı para politikasının bir göstergesi veya daha yüksek faiz oranlarının habercisi olarak kabul edilir. Daralma borcu etkiler, ancak ABD ve gelişmekte olan borsalar üzerinde dalgalanma etkileri de yaşanabilir.

Uzmanlar Ne Diyor?

Eqonex borsasında küresel satış ve ticaret başkanı Matt Blom, Salı günü bir notta görüşlerini bildirdi. Fed toplantısının büyük kripto para birimlerini olumsuz bir şekilde etkilemesinin muhtemel olmadığı konusunda ısrar ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin