kripto piyasaları 18 eylül
Kripto piyasalarında 10 Milyarlık düşüş yaşandı! Peki piyasalar bu sefer neden düştü?

Kripto piyasalarında 10 Milyarlık düşüş yaşandı! Peki piyasalar bu sefer neden düştü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto topluluğu piyasada bir toparlanma beklentisi içindeyken, kripto piyasaları 18 Eylül tarihinde bir kez daha bir çöküş yaşayarak morallerin bozulmasına neden oldu. Geçtiğimiz birkaç gün içinde tüm kazanımlarını geri veren piyasalar, 200 milyar doların altına geri döndü ve düşüş bugün de devam ederek piyasa değerinin 193 Milyar dolar altına gerilemesine neden oldu.

Bitcoin, yüzde 3’lük bir düşüşle önemli destek seviyelerinin altına düşerek 6.250 dolar seviyesine kadar geriledi. BTC, yükselen kama modelinden üç saat sonra 200 dolardan fazla kaymasıyla sonuçlandı. Her zamanki gibi Ethereum, geçen haftaki tüm kazançları daha da kötüleştirdi ve gün içinde yüzde 9’luk bir düşüşle 200 doların altına düştü. Teknik göstergeler, herhangi bir rallinin beklenebilmesi için daha geri düşebileceğini öne sürüyor.

Kripto piyasaları 18 Eylül günü yeni bir çöküşe sahne oldu

Aynı şekilde tahmin edilebileceği gibi, bugünkü düşüşlerin başını ise altcoinler çekiyor. 4-5 günlük kazanımların tekrar eden modeli, bir günden az bir sürede silinmiş olduğunu görüyoruz. İlk on kripto para arasında EOS, Litecoin ve Cardano, günde yüzde 7-9 oranında yaşadığı düşüşler ile Ethereum kadar kayıp yaşayan diğer coinler. Bitcoin Cash ve Monero, yüzde 6-7 oranında kayıpla bu kripto paraları takip eden önemli coinler oldu.

Genel olarak kırmızı rengin hakim olduğu kripto para listesinde ilk 20’de yüzde 10’a yakın kayıp yaşayan VeChain dikkat çekerken geri kalan coinlerin ortalama yüzde 6-7 oranında değer kayıplarını görüyoruz.

Sadece Steem, yazımız yayına hazırlanırken yüzde 12’lik bir yükselme ile kripto para piyasasına karşı çıkan coin olarak karşımıza çıkıyor. Blockchain’lerinin son zamanlarda teknik zorluklarla boğuşmasından bu yana ise garip olayların olduğu görülüyor. Cybermiles, QASH ve FunFair dahil olmak üzere, bugün diğer birkaç düşük sermayeli altcoinlerin ise düşük kazanımlar elde ettiğini görüyoruz. Geri kalanlar altcoinler ise kayıp göstermeye devam ediyor. Ve listenin en başında bulunan Aurora’da şu an % 18’e yakın kayıplar görüyoruz. Ardından MOAC ve Mixin yüzde 14 civarında kayıplar ile Aurora’yı izliyorlar.

Kripto piyasaları çöküş nedeni hareketsiz BTC cüzdanına bağlanıyor

Toplam kripto piyasası kapitalizasyonu, bir günde yaklaşık 10 milyar dolar yani yaklaşık yüzde 4,5 oranında düştü. Şu anda 193 milyar dolar seviyesinde ve yılın en düşük seviyesine yaklaşmış durumda. Ticaret hacmi 12 milyar dolara yükseldi. Ancak hacmin büyük kısmı satış yönlü olarak duruyor.

Düşüşün sebebi olarak ise uzun zamandır hareketsiz duran bir Bitcoin cüzdanından 110.000 BTC’nin hareket etmesi olarak görülüyor. Bu spekülasyonun yanında düşüşün dark web pazar yeri olarak bilinen “silk road” ile bir ilgisi olabileceğine dair spekülasyonlarda piyasada dolaşıyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin