Zirveden bu yana kripto piyasa değeri düşüşü ciddi boyutlara ulaştı?
Zirveden bu yana kripto piyasa değeri düşüşü ciddi boyutlara ulaştı?

Zirveden bu yana kripto piyasa değerindeki düşüş ciddi boyutlara ulaştı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin için son zamanlarda tek bir sabit var: düşüşten sonra düşüş. Bu düşüş trendi ise kripto para piyasasından dikkat çekici sermaye çıkışlarıyla gerçekleşiyor.

FED, piyasaya sunduğu teşviki geri çekme niyetindeyken, dünya genelinde daha riskli varlıklar zarar gördü. En büyük kripto varlık olan Bitcoin, Cuma günü %8,7 kadar kaybetti ve beş ayın en düşük seviyesi olarak 38.000 doların altına düştü. Kasım ayındaki zirvesinden bu yana değerinin %40’ını kaybetti. Diğer kripto para birimleri, Ether ve şaka kripto paraları benzer yolu izlediğinden, daha fazla olmasa da, kayıplar ortaktı.

Kripto para piyasalarından çıkan sermaye 1 trilyon doları aştı

Bitcoin’in Kasım ayının en yüksek seviyesinden bu yana düşüşü, piyasa değerini 570 milyar dolardan fazla sildi ve toplam kripto pazarından ise kabaca 1,17 trilyon dolar çıkış oldu. Bespoke Investment Group’a göre, hem Bitcoin hem de toplam piyasa için çok daha büyük yüzde düşüşleri olsa da, bu her ikisi için de dolar bazında şimdiye kadarki en büyük ikinci düşüşe işaret ediyor.

Bespoke analistleri bir notta, “Yüzde düşüşlerin maskeleyebileceği değer yıkımının ölçeği hakkında bir fikir veriyor” diye yazdı. “Kripto, tarihsel olarak doğal olarak daha yüksek oynaklığı göz önüne alındığında, elbette, bu tür satışlara karşı savunmasızdır, ancak büyük piyasa değerlerinin ne kadar arttığı göz önüne alındığında, oynaklık hem ham dolar cinsinden hem de yüzde cinsinden düşünmeye değer.”

Fed’in hem kripto para birimlerini hem de hisse senetlerini sallayan politikasıyla, kripto varlık alanında baskın bir tema ortaya çıktı: kriptolar değer kaybetti ve neredeyse hisse senetleriyle aynı şekilde hareket etti.

Kurumsal kripto platformu FRNT Financial’ın CEO’su ve kurucu ortağı Stephane Ouellette, “Kripto, küresel olarak risk varlıklarına ağırlık veren aynı tür dinamiklere tepki veriyor” dedi. “Maalesef BTC gibi bazı olgun projeler için, kripto varlık sınıfı içinde o kadar çok çapraz korelasyon var ki, en azından geçici olarak daha geniş bir altcoin değerleme daralmasında düştüğü neredeyse kesin.”

Bloomberg verilerine göre, Coinbase Global Inc. bir noktada yaklaşık %16 kaybederek 2021 baharındaki halka arzından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Nexo’nun kurucu ortağı ve yönetici ortağı Antoni Trenchev, Bitcoin’in şu anda on yılın en yükseğine yakın olan teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 ile korelasyonundan bahsediyor.

“Bitcoin, bir riskten kaçınma hissi dalgası tarafından hırpalanıyor. Daha fazla ipucu için geleneksel pazarlara göz atın” dedi. “Yatırımcılar arasında korku ve huzursuzluk gözle görülür bir hal alıyor.”

Ayrıca Bitcoin ile spekülatif risk almanın pandemik bir poster çocuğu olan Cathie Wood’un ARK Innovation ETF’si (ticker ARKK) arasındaki korelasyona da bakılabilir. Teknik analize odaklanan bir araştırma firması olan Fairlead Strategies’in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton’a göre, bu korelasyon, altının fiyatı için yaklaşık %14’e karşılık, yıl başından bugüne yaklaşık %60 seviyesinde bulunuyor. Stockton ayrıca “Bitcoin ve altcoin’leri güvenli limanlar yerine risk varlıkları olarak sınıflandırmamızı hatırlatıyor” dedi.

Son 24 saatte 874 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşti

Bu arada, bir kripto para vadeli işlem ve bilgi platformu olan Coinglass’ın verilerine göre, 239.000’den fazla tüccar son 24 saat içinde pozisyonlarını kapattı ve yaklaşık 874 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşti.

Genesis Global Trading’in piyasa içgörüleri başkanı Noelle Acheson’a göre, tasfiyeler hızla yükselse de rakamlar önceki düşüşlere kıyasla nispeten sessiz. Acheson, Bitcoin’in düşüş seçeneklerinin maliyetini yükseliş seçenekleriyle karşılaştıran bir haftalık eğrisinin, son yedi gündeki ortalama yaklaşık %6’ya kıyasla Çarşamba günü neredeyse %15’e yükseldiğine dikkat çekiyor.

“Bu, mevcut makro belirsizlik göz önüne alındığında genel piyasa dalgalanmalarına paralel olarak düşüş hissiyatında bir sıçramaya işaret ediyor” dedi.

Kestra Investment Management’ın baş yatırım sorumlusu Kara Murphy, kripto para birimlerinin kendine ait bir ömrü olduğunu ancak son düşüşün rasyonel olduğunu söyledi.

“İnsanlar biraz küçülmeye başladıkça, biraz daha sağlam bir şey aradıkça mantıklı geliyor, kriptodan uzaklaşacaklar” dedi. “Marjda, insanlar riskten daha fazla kaçındıkça, kripto bundan zarar görecek.”

bnnbloomberg


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin