Kripto para piyasası nereye gidiyor?
Kripto para piyasası nereye gidiyor?

Kripto para piyasası nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası nereye gidiyor? Tüm kripto para piyasası değeri, geçen hafta 100 milyar dolara düşerek, 253 milyar dolara seviyesine geldi. Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash gibi en büyük kripto para birimlerinin fiyatı 30 Mart’ta yüzde 13’ten fazla düşüş gösterdi.

Kripto para piyasası nereye gidiyor?
Kripto para piyasası nereye gidiyor?

Kripto para piyasasında çökme devam ediyor

Son 24 saat içinde, Bitcoin fiyatı 7.900 dolardan 6.600 dolara düştü ve yüzde 12,6 düşüş kaydetti. İki gün piyasanın 40 milyar doları aşması nedeniyle, Ethereum, Ripple ve Bitcoin Cash %12’den fazla düşüş gösterdi.

Hem Bitcoin hem de kripto para piyasası, Şubat ayı başından beri Bitcoin fiyatı 6.000 dolara düştüğü zaman bu seviyeleri görmedi. Sonra 6.000 dolar seviyesine ulaştığında, Bitcoin fiyatı 12.000 dolara yükseldi ve Güney Kore ve Hong Kong dahil olmak üzere önemli primlerle birlikte 14.000 dolara ulaştı.

Analistler kripto para piyasasından toparlanma yaşanacağını belirtiyor

Bitcoin fiyatı 6.600 dolar değerinde bir miktar direnç göstermesine rağmen, asgari iyileşme belirtileri de gösterdi. Binnite, Bitfinex, Bithumb, Bitflyer ve Upbit dahil olmak üzere çoğu borsadaki hacimler nispeten düşük. Ancak daha önce bildirdiği gibi vadeli işlem piyasalarındaki hacimler yoğunlaşmakta.

Wall Street merkezli Fundstrat’ın Tom Lee’sini de içeren birçok analist, özellikle pazarın önümüzdeki aylarda orta vadeli bir toparlanma yaşaması durumunda, Bitcoin’in 20.000 biten yılı geride bırakmasına rağmen toparlanacağı belirtiliyor.

Abra CEO’su,  kripto para piyasasına yönelik talebin artacağını belirtiyor

Abra CEO’su Bill Barhydt, kripto para piyasasına yönelik talebin, batıda kurumsal yatırımcılar ve perakendeci işletmelerde yoksun olmasına rağmen, Asya’da kesinlikle böyle olmadığını belirtti ve açıklamalarına şunları ekledi:

 Şu anki kripto para piyasasında büyük çaplı sayılabilecek Batılı bir kurumsal yatırımcı gerçekten yok. Japonya’da buna rastlayabiliyorsunuz. Batı’daki kurumsal yatırımcılar piyasaya girmeye başlayınca takipte kalın.

Kripto para piyasası nereye gidiyor?

Hacim eksikliği göz önüne alındığında, kripto para piyasasının önümüzdeki birkaç gün içinde düşmeye devam etmesi muhtemel. Bununla birlikte, eğer Bitcoin hacimlerini sürdüremezse ve piyasadaki en baskın kripto para biriminin fiyatı 6.000 doların altına düştüğünde, piyasayı bir başka ayı döngüsüne yönlendirebilir.

Abra CEO’su kurumsal yatırımcıların, Bitcoin ve diğer büyük dijital para birimlerinin aşırı oynaklığını fırsat olarak gördüklerini belirtiyor

Merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan Abra’nın CEO’su Bill Barhydt, hedge fonlarının, kurumsal yatırımcıların ve yatırım şirketlerinin hala kripto para piyasasına aktif olarak baktıklarını ve pazara girmenin yollarını araştırdıklarını belirtti. Hedge fonlarının, piyasa istikrarlı hale geldiğinde ve Bitcoin ve diğer büyük dijital para birimlerinin aşırı oynaklığı olduğunda kripto para piyasasına girmek için bir fırsat penceresi göreceğinin altını çizdi ve kurumsal yatırımcılar hakkında şunları söyledi:

Hedge fonlarıyla, varlıklı kişilerle ve hatta piyasa spekülatörleri ile konuşuyorum. Herkes kripto para fiyatlarındaki ani değişimleri takip ediyor ve bu değişimleri büyük fırsat olarak görüyor. Bu kişiler, kripto para piyasalarındaki ani değişimlerin fırsatlarından faydalandıkları anda ortalık karışacak.

 

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin