Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?
Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

Kripto para borsalarından rekor düzeyde BTC çekiliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları, yatırımcıların yüksek miktarda çekim yapmasının ardından azalan Bitcoin (BTC) hacimlerine tanık olmaya başladı. Eğilim ocak ayından bu yana devam ediyor ve borsalar müşterileri tarafından tutulan Bitcoin miktarında önemli düşüşler kaydetti.

Kripto para araştırma firması Glassnode tarafından elde edilen veriler, kripto borsalarında tutulan Bitcoin miktarının son üç ayda yaklaşık %10 düştüğünü gösteriyor. Zincir üzeri analiz detayları 12 Nisan itibarıyla borsalarda 2.190.887 BTC bulunduğunu ortaya koydu. Söz konusu miktar, 3 aylık bir süre boyunca kripto borsalarında tutulan Bitcoin miktarında %9,17’lik bir düşüşü temsil ediyor.

Borsalardan çekilen BTC miktarı büyük kaygı yarattı

Kripto borsalarının son birkaç yıl içinde daha fazla yatırımcı sanal varlıklar dünyasına giriştikçe artan ticaret faaliyetine tanık olmasından dolayı böylesine önemli bir düşüş endişe kaynağı olarak nitelendiriliyor. Bununla birlikte Bitcoin ticareti, koronavirüs krizinin neden olduğu artan oynaklık ve belirsizlik nedeniyle son birkaç hafta içinde önemli ölçüde azaldı.

Kripto para piyasaları, Bitcoin’in 24 saat içinde değerinin %50’sinden fazlasını kaybettiği 12 Mart çöküşünden sonra tamamen iyileşmeyi başaramadı. Dolayısıyla bu verilerin ortaya çıkması, yatırımcıların nihayetinde kripto para piyasasındaki belirsizliklere yenik düşmüş olabileceğini düşündürüyor.

Glassnode ayrıca yatırımcıların BTC varlıklarını uzun vadeli tutma stratejilerine geçtikleri için borsalardan çekebileceğini öne sürdü.

Bitcoin fiyatı ve borsalardaki bakiyeler arasındaki korelasyon, özellikle yatırımcıların piyasa hareketini yakından takip ettiklerini gösteren düşüş eğilimi üzerinde oldukça güçlü. Bu nedenle, trader’lar 12 Mart’taki fiyat düşüşünden bu yana büyük miktarlarda BTC çekimleri yapmaya devam ettiler. Bu eğilim, yatırımcıların piyasanın alacağı bir sonraki yönden emin olmadıklarını gösteren hafif fiyat artışlarına rağmen devam etti.

Bu bağlamda, yatırımcılar paralarını geri çekmeyi ve piyasaya geri dönmeye hazır olana kadar daha güvenli bir yerde saklamayı tercih ediyorlar. Bu gözlem Glassnode’un, yatırımcıların daha uzun vadeli tutma stratejilerini tercih ettikleri yönündeki iddialarını destekliyor. Borsalardaki BTC miktarının sürekli olarak azalması, mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında bu önerilerin makul olduğunu gösteriyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin