Kripto madencilik kralı Bitmain yüzde 936'lık bir artış gerçekleştirdi
Kripto madencilik kralı Bitmain yüzde 936'lık bir artış gerçekleştirdi

Kripto madencilik kralı Bitmain, finansal sonuçlarını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatı bu yıl düşmeye başlamış olabilir, ancak dünyanın en büyük kripto madenciliği donanım üreticisi, yüksek kârlarla devam ediyor. Kripto madencilik kralı Bitmain mali sonuçlarını duyurdu ve bu yılın Haziran ayına kadar altı ay içinde 2,8 milyar dolarlık bir gelir yarattığını açıkladı. Kripto madenciliği endüstrisinde yüzde 75’lik bir pazar payıyla boğuşan firma, finansal planlamayı Hong Kong Borsası’nın gereksinimlerine uygun olarak açıkladı.

Kripto madencilik kralı Bitmain yüzde 936’lık bir artış gerçekleştirdi

Beş yıl önce kurulan Bitmain, kripto endüstrisindeki en önemli firmalardan biri haline geldi ve açıklamalara göre en kârlı şirketlerden biri oldu. Kriptolar son yıllarda popülerlik kazanması nedeniyle firmanın yolculuğu inanılmaz derecede hızlı bir büyüme gösterdi. Firma 2017 yılında yüzde 328’lik inanılmaz bir yıllık büyüme oranıyla 2,5 milyar dolarlık gelir elde etti. Haziran ayında sona eren ilk altı ay boyunca, Pekin merkezli şirket, geçen yıl benzer bir dönemde kaydedilen 274 milyon dolarlık gelirden yüzde 936’lık bir artışla 2,8 milyar dolarlık gelir elde etti.

Yapılan açıklamada, şirketin kârının da kripto piyasasına rağmen bu sene de bir düşüş almaya başladığı göze çarpıyor. İlk altı ay boyunca, şirket geçen yıl benzer bir dönemde kaydedilen 83 milyon dolardan yüzde 794 bir artışla 742 milyon dolar kazandı. Bu, çoğu kriptonun fiyatlarının Aralık aylarının en yüksek seviyesinde iken elde edildi. Bitcoin geçen yılın Aralık ayında rekor seviyelere ulaşmasının ardından %65 oranında değer kaybetti.

Bitmain, Bitcoin ağının %37’sini kolektif olarak kontrol ediyor

Bitmain ayrıca, küme madenlerinin ve maden havuzlarının işletilmesiyle ASIC üretimini tamamlıyor ve burada madenciler bilgi işlem gücüne katkıda bulunuyor ve daha sonra madencilik ödüllerini bölüyorlar. Firma, şu anda Çin’de bulunan ve toplamda yaklaşık 200.000 madencilik donanımı içeren 11 maden çiftliği işlettiğini söyledi. Bitmain’in sektördeki etkisi, faaliyet gösterdiği iki maden havuzu aracılığıyla ortaya çıkıyor. Bitmain’in işlettiği dünyanın en büyük madencilik havuzları olan BTC.com ve Antpool tarafından, Bitcoin’in ağ karmaşasının %37’sini kolektif olarak kontrol ediyor.

Kripto madencilik kralı Bitmain yapay zekaya yönelecek

Bitmain müşterilerinin büyük çoğunluğu ASIC çipleri talebinde bulunuyor, ancak şirket yapay zekaya yönelerek daha da yükseliyor. 2015 yılında 6 bin müşteri tabanından şirket geçen yıl 46.000 müşteriye yükseldi ve şu anda 80.000 müşterisi bulunuyor. Jihan Wu ve Zhan Ketuan tarafından kurulan Bitmain’in, bu yıl Haziran ayında VC firması Sequoia Capital’ın 400 milyon dolarlık şirkete enjekte edilmesinden sonra 12 milyar dolar değerinde olduğu bildirildi.

Yatırımla birlikte, Bitmain’in bu ay Hong Kong menkul kıymet borsalarında halka arz edilmeyi planladığı ve şirketin 30-40 milyar dolar arasında bir değerleme beklediğini belirtiliyor. Wu ayrıca şirketin, Çin hükumetinin kripto endüstrisinde yasaklar getirdiği için yapay zeka çiplerini içerecek şekilde ürünlerini çeşitlendirdiğini açıkladı. Fortune’ın 40 yaşında olan milyarderi Wu, önümüzdeki beş yıl içinde firmanın gelirinin yüzde 40’ından fazlasının kendi yapay zeka işinden geleceğini söyledi.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin