BNB zincirinde son durum: Ağ sorunsuz çalışıyor mu?

Kripto borsası Binance, türbülansın ortasında iki varlığı askıya aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yaşanan çöküş bir varlığı fazlasıyla derinden etkiledi. Majör altcoin o kadar yara aldı ki anlık kayıplar yüzde 40’ı bile geçti. Ayrıca platformun sahip olduğu stablecoin inanılmaz bir düşüşe sahne oldu.

ABD Doları ile UST stabilcoin de-peg ,fırtına oluşturdu. Bugün erken saatlerde, UST fiyatı Dolar karşısında %40 gibi şaşırtıcı bir düşüşle 0,60$’lık düşük bir seviyesine ulaştı. Bu, UST’nin yanı sıra Terra’nın yerel kripto para birimi LUNA’nın da büyük ölçüde tasfiye edilmesiyle sonuçlandı.

Yayın zamanı itibarıyla, Terra (LUNA) kripto para birimi Eylül 2021’den bu yana ilk kez %60 düşüşle 25 doların altına düştü. Bu gelişmelerin ardından kripto borsası Binance, LUNA ve UST stablecoin’in geri çekilmesini geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Borsa resmi olarak bir açıklama yapmak zorunda kaldı:

“Terra (LUNA) ağındaki LUNA ve UST tokenları için para çekme işlemleri, yüksek hacimli bekleyen para çekme işlemleri nedeniyle 2022-05-10 tarihinde 02:20 (UTC) itibarıyla geçici olarak askıya alındı. Bunun nedeni ağ yavaşlığı ve tıkanıklığıdır. 

Ağın istikrarlı olduğunu ve bekleyen para çekme hacminin azaldığını kabul ettiğimizde Binance bu tokenler için para çekme işlemlerini yeniden başlatacak. Kullanıcıları başka bir duyuruda bilgilendirmeyeceğiz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

Lunda Foundation Guard, Bitcoin’lerini tasfiye etmeye başladı

Terra’nın ana kuruluşu olan Luna Foundation Guard (LFG) gerçek bir testte tabi oluyor. LFG, UST satın almak ve sorunlu UST stablecoin’ine istikrar getirmek için Bitcoin rezervlerini tasfiye etmeye başladı. Popüler kripto analisti Colin Wu durumu şu şekilde açıkladı:

“Luna Foundation Guard’ın (LFG) Bitcoin adresi, Binance’e 28.205.5 Bitcoin transfer etti. Adresin bakiyesi şu anda sıfırda. Adres bugün erken saatlerde 42.530 Bitcoin aktardı ve ardından 28.205 Bitcoin daha aktardı.”

Ancak Luna Foundation Guard tarafından yapılan son güncelleme, Bitcoin rezervlerini MM’lere ödünç vermeye başladığını belirterek şunları ekledi:

“LFG tarafından çekilen son klip 37K BTC idi. Son dağıtıma benzer şekilde, MM’lere ödünç verildi. Çok azı harcandı ancak şu anda UST satın almak için kullanılıyor. Güncellemeler geliyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin