featured

El Salvador, sessizliğini bozdu: Ülke bakın ne kadar BTC alımı yaptı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uzun bir dönem sonunda Bitcoin, 2022 yılının en düşük seviyesine ulaştı. Yaklaşık 5 aylık dönem içinde lider kripto para birimi en kötü performansını Mayıs ayında gösterdi. Yılın ilk ayında genel kötüleşen performansın daha fazlasını gösterdi. Bitcoin, dün itibarıyla 30 bin doları kırarak bir kez daha 29.900 dolar seviyelerini gördü.

Trajik bir kripto para piyasası çöküşünün ortasında, El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkenin şimdiye kadarki en büyük Bitcoin alımını duyurdu. Uzun süredir sessiz olan ülke sonunda en büyük alımını gerçekletirmiş oldu. 

Duyuruyu Pazartesi günü akşam saatlerinde geldi. Bir tweet ile Nayib Bukele, “El Salvador Bitcoin satın aldı! Ortalama 30,744 $ fiyatla satın alma işlemi gerçekleşti” mesajını paylaştı.

El Salvador dip satın almaya devam ediyor

Bloomberg’e göre, Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’un toplam varlıklarının bu yılın Ocak ayı itibariyle en az 1.801 Bitcoin olduğu tahmin ediliyordu. 15.372.000 dolar değerindeki son ekleme, ülkenin Bitcoin sayısını 2.300’ün üzerine çıktı. Mevcut Bitcoin fiyatı 31.000 dolar olarak düşünüldüğünde yaklaşık 71,3 milyon dolar değerinde olduğu düşünülüyor. 

Yeni satın alma, daha önce bir kerede 420 Bitcoin satın alan ülke tarafından şimdiye kadarki en büyük Bitcoin alımı oldu. Dün toplam 500 BTC alımını gerçekleştirdi.

Yaygın olumsuz duyguların ortasında, kripto piyasasındaki kan banyosu, El Salvador’un kripto para birimini daha ucuza satın alması için mükemmel bir fırsat oldu.

El Salvador, krizi fırsata çevirdi

Uluslararası Para Fonu’nun Bitcoin’i yasal ihale olarak yapma riskleri konusundaki eleştirilerine rağmen, Orta Amerika ülkesi birkaç kez fiyat düşüşünden yararlanarak Bitcoin satın almıştı. 7 Aralık 2021’de El Salvador Cumhurbaşkanı, ortalama 48.670 $ fiyatla 150 token satın aldığını duyurdu. Ülke ayrıca Kara Cuma vesilesiyle bundan bir hafta önce 100 Bitcoin almıştı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin