Sıcak Gelişme: Binance spot işlemleri durdurdu!

Kripto borsası Binance dolar işlemlerini geçici olarak askıya alıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 8 Şubat Çarşamba günü platformunda dolar işlemlerini kabul etmeyi geçici olarak durduracağını açıkladı.

Binance’ın yaptığı açıklamaya göre, bu kesinti kullanıcıların yalnızca küçük bir bölümünün etkileyecek. Bu arada Binance, kesintiyi gerektiren sorunu gidermek için çabaların sürdüğünü söyledi.

“Kullanıcılarımızın yalnızca küçük bir kısmı bundan etkilenecek ve hizmeti olabildiğince çabuk eski haline getirmek için özenle çalışıyoruz. Diğer tüm alım ve satım prosedürleri bunan etkilenmeden çalışmayı sürdürecek.”

Binance CEO’su Changpeng Zhao, aktif kullanıcıların yalnızca %0,01’inin ABD doları cinsinden işlem yapmasına rağmen bunun hâlâ korkunç bir kullanıcı deneyimi olduğunu ve ekibin sorunu hızla düzeltmek için çalıştığını belirtti.

Bu arada, kısıtlamanın ayrı olarak işletilen Binance US üzerinde bir etkisi olmadı. Ayrıca, dolar yatırma ve çekme işlemleri de çalışmaya devam ediyor.

Kripto borsası ABD’de finansal sorunlar yaşadı. 21 Ocak’ta, SWIFT transfer ortağı Signature Bank, 1 Şubat’tan itibaren yalnızca USD banka hesapları 100.000 doların üzerinde olan kullanıcıların işlemlerini kabul edeceğini duyurdu. Banka daha önce kripto para tüketicilerinden gelen mevduatları önemli ölçüde azalttığını açıklamıştı.

Ek olarak, 1 Şubat’ta Binance, tüm USD SWIFT transferlerinin durdurulacağı 144 ülkenin yer aldığı bir liste yayınladı.

O sırada Binance, yeni bir SWIFT ortağı aradığını ve diğer para birimlerini içeren tüm SWIFT işlemlerinin yanı sıra kredi veya banka kartları kullanılarak USD cinsinden alım satımların kabul edilmeye devam edeceğini belirtmişti.

Dijital borsa kısa süre önce, kullanıcıların kripto para birimi işlemlerinde vergi yükümlülüklerini belirlemelerine yardımcı olacak bir araç başlattı.

Ücretsiz araç, ayrıntılara göre 100.000’e kadar işlemi etkinleştirebilir ve raporlamaya yardımcı olabilir. Önce Kanada ve Fransa’daki kullanıcılar buna erişecek, ardından daha fazla yerde kullanılabilir hale getirilecekti.

nairametrics


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin