Kripto borsalarından devasa Bitcoin (BTC) çıkışları borsalara güvensizlik mi yükseliş beklentisi mi?
Kripto borsalarından devasa Bitcoin (BTC) çıkışları borsalara güvensizlik mi yükseliş beklentisi mi?

Kripto borsalarından devasa Bitcoin (BTC) çıkışları borsalara güvensizlik mi yükseliş beklentisi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Salı günü 26.000’den fazla BTC merkezi kripto para borsalarından çekilerek dikkat çekici bir gelişme olarak ortaya çıktı

Önde gelen bir kripto balina adresinin Binance’den Xapo’ya 4.700’den fazla Bitcoin taşıması ise en dikkat çekici hareket oldu.

Bitcoin’in piyasa değeri 2022’nin başından beri azalıyor. Bireysel ve kurumsal ilgide keskin bir düşüş görülürken zayıf ağ etkinliği ve büyük satış baskısı BTC alıcılarını zora sokuyor. Bununla birlikte, Bitcoin balinaları, kripto varlığının dijital borsalardan anonim cüzdanlara ve soğuk depolama olarak bilinen çevrimdışı cüzdanlarına çekme işlemlerini hızlandırdı.

Kripto analiz platformu Santiment, kripto ticaret platformlarından BTC çıkışlarında önemli bir sıçrama olduğunu vurguladı. Şirkete göre, Salı günü yaklaşık 26.300 Bitcoin, 25 Ekim 2021’den bu yana en yüksek seviye olarak kripto para borsalarından ayrıldı.

Santiment Twitter hesabından şu yorumu yaptı:

“Bitcoin 2 ay önceki Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinin %36 altında olmasına rağmen, kripto paralar etkileyici bir oranda borsalardan uzaklaşmaya devam ediyor. Dün fon çıkışı ve giriş arasındaki 26,3 bin BTC fark, devam eden daha az elden çıkarma riskinin cesaret verici bir işareti.”

Artan çıkışlar, Binance’den Xapo’ya 200 milyon dolardan fazla değere sahip 4.793 Bitcoin hareketini içeriyor. Balina Uyarısı’na göre, transfer 11 Ocak 2022’de 22:31 UTC’de gerçekleştirildi.

Bitcoin’de (BTC) aşırı satım söz konusu mu?

Fidelity Investments Küresel Makro Direktörü Jurrien Timmer, Bitcoin’in teknik olarak aşırı satıldığına inanıyor. Timmer, 40.000 dolarlık fiyat seviyesinin BTC’ye sağlıklı destek sağladığını kaydetti. Ona göre 40 bin dolar, en baskın kripto varlığı için önemli bir destek seviyesi.

2021’deki 30 bin dolar seviyesi, talep modelime (S-eğrisi modeli) dayalı olarak destek sağladı. Aynı seviye, bir kez daha temel destek sağlayarak 40 bin dolara çıkmış görünüyor. Genellikle fiyat için temel bir çapa sağlayan hareketli bir hedeftir. 40 bin dolar yeni 30 bin dolar mı?

Jurrien Timmer son durumu şu şekilde yorumladı.

“Diğer yandan Fed’in enflasyon konusundaki şahin duruşunun geniş bir etkisi oldu. Likidite odaklı momentum baskı altındayken, kripto paralarda görülen düşüş tam bir şok olarak görülmüyor. Bu, Bitcoin’in daha aşağı inemeyeceği anlamına gelmiyor, ancak 40 bin dolar yeni 30 bin dolar gibi görünüyor.”

Bitcoin bugün ne kadar?

 

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin