Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı:
Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı: "kripto bir para birimi değildir"

Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı: “Kripto, bir para birimi değildir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı ve CEO’su Raphael Bostic geçtiğimiz günlerde, Hopeberg Forumlarının yıllık toplantısında, kripto para birimi yatırımlarına karşı olumsuz bir duruş sergiledi ve ABD’nin kamuoyuna dijital paradan kaçınmasını söyledi. Raphael’in söylediğine göre: “kripto bir para birimi değildir”.

Raphael Bostic, kripto paralara para birimi gözüyle bakmıyor

Yoksul ve yetersiz hizmet veren toplulukları güçlendirmek adına dünyadaki liderlerin en büyük buluşması sayılan toplantıda Bostic, dijital para birimlerinin bile para birimi olmadığını iddia ederek kripto para piyasası hakkında eleştirilerini dile getirdi.

Yapmayın… Onlar spekülatif piyasalardır. Para değiller. Gerçekten ihtiyacınız olan paranız varsa, bu pazarlara koymayın.

Mart 2017’de, Obama yönetimi sırasında bir konut geliştirme yetkilisi ve South California Üniversitesi’nde profesör olan Bostic, Atlanta Federal Reserve başkanlığına atandı. 2017 yılında, Bostic Bloomberg 50’ye dahil edildi.

Kripto paralara kuşkuyla bakan tek kişi Raphael Bostic değil

Bostic, Bitcoin gibi kripto para birimlerine kuşkuyla bakan Federal Rezerv liderleri arasında yalnız değil. Ocak ayında, Chicago Charles Evans Federal Rezerv Bankası Başkanı, Bitcoin’in paraya benzemediğini ve Bitcoin yatırımcılarının, tam anonimlikten dolayı dünyadaki tüm köpek balıklarıyla yüzdüğünü iddia etti.

Minneapolis Federal Rezerv Bankası Başkanı Neel Kashkari, aralık ayında yaptığı açıklamada: “Bitcoin’in fiyatı çok değişken, 1.000 katına da çıkabilir, tanesi 10.000 dolar da olabilir” dedi.

ABD İç Gelir Servisi (IRS), kripto para birimlerinin mülk olduğunu düşünmekte ve bu nedenle federal vergilere tabidir. IRS geçtiğimiz günlerde kamuoyuna, federal vergi yasalarının yürürlüğe gireceğinden ötürü herhangi bir dijital para kazancının rapor edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin