SEC’in staking iddialarına Coinbase CEO’su, “korkunç” ifadelerini kullandı

SEC’in staking iddialarına Coinbase CEO’su, “korkunç” ifadelerini kullandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto dünyasına fazlasıyla dahil oluyor. Her açıdan endüstri içinde yer almaya çalışan SEC, kısıtlama, dava ve yasaklama gibi konularla sürekli gündeme geliyor.

Komisyon bu sefer ise staking konusunda kendini öne çıkardı. Eğer gelen haberler doğruysa SEC, Amerika’da staking yapılmasını yasaklayacak. Şimdi ülke içinde stake tartışması alev almış durumda. Konuya dair ilk açıklama Coinbase CEO’sundan geldi.

ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase tarafından anında açıklama yapıldı. Şirketin CEO’su Brian Armstrong, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun ülkedeki bireysel müşteriler için kripto para staking yasağı getirebileceğini söyledi. Armstrong, bu fikri “korkunç” olarak değerlendirdi.

SEC, staking yasağı getirecek mi?

Coinbase Kurucu Ortağı ve CEO’su Brian Armstrong, 8 Şubat Çarşamba günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bireysel yatırımcılar için kripto staking yasağını değerlendirdi. Bu söylentiler hakkında CEO endişelerini dile getirdi. Armstrong, böyle bir yasağın ABD’deki kripto endüstrisinin büyümesi üzerinde olumsuz bir etkisi olacağına inanıyor.

Coinbase CEO’su ayrıca menkul kıymetler kurumunun bireysel yatırımcılar için kripto stakingini tamamen yasaklamayı planladığına dair söylentiler duyduğunu söyledi. Armstrong, “Umarım durum böyle değildir, çünkü bunun olmasına izin verilirse ABD için korkunç bir yol olacağına inanıyorum” diye ekledi.

SEC henüz söylentiler hakkında yorum yapmadı. Ancak haber defalarca dijital varlıkların çoğunun menkul kıymet olarak nitelendirildiğini ve kurallarına tabi olması gerektiğini belirtiyor. Daha önce, SEC Başkanı Gary Gensler de staking’in kendi kapsamına girebileceğini belirtmişti.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin