Dikkat! Kripto alım satım botları piyasanın bütünlüğünü tehdit ediyor
Dikkat! Kripto alım satım botları piyasanın bütünlüğünü tehdit ediyor

Dikkat! Kripto alım satım botları piyasanın bütünlüğünü tehdit ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Kripto alım satım botları agresif pazar stratejileri kullanıyor.
  • Manipulaitve uygulamaları sıradan işlemciler için zararlı olabilir.

Kripto alım satım botları, Cornell Tech Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yayınlanan son rapora göre, alım satım hacimlerini bozuyor ve merkezi olmayan kripto para birimi borsalarında fiyat manipülasyonunu teşvik ediyor.

Kripto alım satım botları DEX’lerde

Araştırmacılar, arbitraj botlarının DEX olarak da bilinen merkezsiz borsalardaki geleneksel kripto para birimi yatırımcılarından faydalandığını, çünkü bu ürünleri dağıtan ve yöneten şirketler daha yüksek işlem ücreti ödeyip öncelikli siparişlere erişim sağladığını buldular. Böyle botlar alım satım emirlerine önceden ulaşarak istedikleri işlemlerde kendilerini ön sıralara ekleyebiliyorlar.

DEX’teki toplam işlem hacmi hala küçük olsa da, piyasa hızla büyüyor ve Binance gibi birçok merkezi borsa kendi merkezsiz versiyonlarını çıkarıyor. Ayrıca, araştırmacılar aynı yöntemlerin merkezi kripto borsalarında uygulanabileceğine inanmaktadır. Cornell Tech’de profesör olan Ari Juels, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Merkezi borsalardaki kötüye kullanımların boyutu hakkında hiçbir fikrimiz yok. DEX’te gördüğümüz kadar olduğunu tahmin edersek, milyarlarca dolar düzeyinde olabilir.

Makalenin yazarları, bu tür ticaret robotlarının Wall Street’te yaygın olan piyasa kullanım yöntemlerini kullandıkları konusunda uyarıyor: Önden başlatma, agresif gecikme optimizasyonu, vb. yöntemler. Sonuç olarak, DEX tasarımındaki manipülatif taktiklerle birlikte eksiklikler Blockchain güvenliğini tehlikeye atabilir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin