Kolombiya kripto paralara sırt mı çeviriyor?
Kolombiya kripto paralara sırt mı çeviriyor?

Kolombiya kripto para sektörüne sırt mı çeviriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kolombiya’da ve Latin Amerika’nın bazı ülkelerinde hizmet veren küçük bir borsa olan Buda.com‘un CEO’su tarafından yapılan bir açıklama, Kolombiya kripto para sektörüne sırt mı çeviriyor? sorusunu akıllara getirdi. Açıklamaya göre Kolombiya bankaları, Buda.com’un hesaplarını tek tek kapatmaya başladı.

Ülkenin ekonomi danışmanı daha önce, platformlarının kripto para birimlerini desteklemeleri konusunda finansal kuruluşlara bir uyarı göndermişti. Kolombiya’nın finans sorumlusu Jorge Castano Gutierrez’in mektubu, gözetim altındaki kuruluşların bu enstrümanlarla yatırım yapmaya yetkili olmadığını ifade ediyordu.

Beltran, bildirimin bir uyarı olduğunu ve işlem gerektirmediğini söyledi. BitINKA ve Panda Exchange gibi diğer kripto para platformları ise henüz bu tür bir sorun bildirmiş değil.

Bankalardan henüz bir açıklama yok

Buda.com, diariobitcoin.com’a göre 7 Haziran’da Bancolombia platformunda düzensizlikler fark etmeye başladı. Banka temsilcileri ise Buda.com’a ait ürünleri iptal ettiklerini söylemekle yetindi ve başka hiçbir açıklamada bulunmadılar. Ertelenen çekim işlemlerinin 13 Haziran’dan itibaren kullanılabilir olacağı belirtiliyor.

Buda.com ekibi, bankaların eylemlerinin sadece şirketi değil, Kolombiya pesosu ile fon sağlamak isteyen kullanıcıları da etkilediğini söyledi. Buda.com, kullanıcılara fonlarının korunmasını tavsiye etti ve endişelenmemelerini istedi.

Şili’de de benzer bir olay yaşanmıştı

Geçen yılın Mart ayında Şili Devlet Bankası, Scotiabank, Banco Itau ve diğer yedi kurum, yetersiz düzenleme sebebiyle buda.com hesaplarını kapatacağını açıklamıştı.

Bankalar aynı işlemi, Buda.com’a ek olarak Orionx ve CryptoMarket borsalarına da uygulamıştı.

Kolombiya kripto para konusunu tartışıyor

Yakın zamanda Kolombiya Senatosu’nda Blockchain ve dijital para birimleri hakkında bir dizi konu gündeme geldi. Ulusal Bankacılık Birliği, Mali Denetim ve Cumhuriyet Bankası’nın katıldığı tartışmada, devletin kripto para birimi ile ilgili riskler konusunda uyarıda bulunmaktan sorumlu olduğu, ancak bu tür faaliyetleri engellemek için hiçbir şey yapmadığı belirtildi.

Kullanıcılarına Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin ticareti yapma imkanı veren Buda.com, Kolombiya, Şili, Peru ve Arjantin’de faaliyet gösteriyor. Bankalardan açıklama beklenirken, Kolombiya kripto paralara karşı bundan sonra nasıl bir yol izleyecek, bilinmiyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin