Silk Road kurucusundan “akıllara zarar” Bitcoin tahmini!
Silk Road kurucusundan “akıllara zarar” Bitcoin tahmini!

Kemerlerinizi bağlayın: Bitcoin grafiğinde golden cross görüldü! 

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin için temel teknik göstergelerinden birinin şubat ayından bu yana ilk kez yükselişe geçtiği bildirildi. Golden cross oluşumunun da gözlemlenmesiyle BTC orta vadede daha yüksek seviyelere yürüyebilir.

Golden corss olarak adlandırılan yükseliş patlaması modeli, bir varlığın kısa vadeli hareketli ortalaması uzun vadeli hareketli ortalamasının üzerine çıktığında oluşur. Bugün Bitcoin, 50 saatlik MA’inin 200 MA’in üzerine çıkmasıyla doğrulanan dört saatlik zaman dilimi grafiğinde aynı modeli çizdi. Bu esnada fiyat 7.400 doların üzerine çıktı.

Hareketli ortalamaların kesişimleri, Bitcoin pazarında önemli bir rol oynuyor. Yatırımcılar, çoğunlukla kripto para biriminin orta ve uzun vadeli eğilimlerini tahmin ederken geçmişteki doğruluklarından dolayı bu kesişimleri yükseliş veya düşüş pozisyonlarına girme sinyali olarak algılarlar.

Golden cross son oluştuğunda Bitcoin yüzde 44 artmıştı

Şubat ayının sonlarında, Bitcoin bir death cross oluşturmuştu. Bunu golden cross’un tersi olarak düşünebilirsiniz. Death cross görüldüğünde 50 MA, 200 MA’nın altına iner. Kripto para birimi, göstergenin oluşumu sırasında 9.500 dolar civarında işlem görüyordu. Bu olayın ardından düşüşe geçen BTC fiyatı 13 Mart itibarıyla 3.800 dolara dek düştü.

Ancak golden cross 4 Ocak 2020’den bu yana ilk kez görüldü. Trader’lar göstergeyi boğa olarak yorumluyor. Örneğin ocak ayındaki golden cross’tan şubat ayındaki death cross’a kadar kripto para birimi yüzde 43,87 kadar artmıştı. Fraktal şimdi önümüzdeki seanslarda benzer bir fiyat artışına işaret ediyor.

İki göstergeye göre BTC 10 bin dolara yürüyebilir

İki farklı gösterge, Bitcoin’in orta vadeli hedefi olarak 10.000 ABD dolarını öngörüyor. İlk gösterge olan golden cross, önümüzdeki oturumlarda fiyatın yüzde 40’tan fazla artabileceğini ima ediyor. Desenin koparma senaryosu fiyat tavanını 10.176 dolara yaklaştırıyor.

Bir sonraki boğa göstergesi ise aşağıdaki grafikte de görülen artan üçgen modeli.

Düşüş ihtimali gözardı edilmemeli

Boğa göstergelerinin oluşmasına rağmen, Bitcoin fiyatı hâlâ son kazanımlarını reddetme riski altında. Bunun nedeni ise Engelleyici Yükselen Kama paterni. Her şey beklendiği gibi ilerlerse Bitcoin yukarı doğru devam edebilir ancak kamanın tepesine ulaşana kadar. Sonrasında bu kamanın yüksekliği kadar düşüş gündeme gelebilir. Bu da BTC’yi kabaca 5 bin dolar seviyesine geri indirebilir.

newsbtc

Bu gösterge Bitcoin için 2017’den beri ilk kez satın alma bölgesini gösterdi!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin