featured

Kanlı Pazartesi bitti mi? Kripto piyasası 1 trilyon doların altında…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta yaşanılan rallinin ardından tüm kazançlar geri gitti. Bitcoin 1 gün içinde 1.000 dolar ve daha fazlasından kayıp gördü. 20K seviyeleri yeniden BTC için gündeme geldi. Hafta başlangıcı kırmızıyla geçilmiş oldu. Haftalık kapanış fena sayılmasa da Fed faizinin açıklanacağı Temmuz’un son haftası stresli başladı.

Daha geniş kripto para piyasası değeri 1 trilyon doların altına düştü. Kripto pazarında satış baskısı bir kez daha yeniden başladı. Bugün erken saatlerde, dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin bir haftanın en düşük seviyesine geriledi. Şu anda 21.100 $ seviyelerine yakın işlem görüyor.

BTC, 200 WMA’sının üzerinde haftalık bir kapanış sağlayamadı. Bu nedenle direnci, destek seviyesine göndermedi. Bu da yeniden derin desteklere gerilemesine sebep oldu.

Bitcoin yeniden psikolojik destek bölgesinde

Son geri çekilme, BTC fiyatının bir kez daha 20.000$ seviyelerinin altına düşme olasılığını artırdı. Bitcoin’in sürekli toparlanmasına bir engel oluşturdu. Bloomberg TV’ye konuşan Fairlead Strategies’in kurucu ortağı Katie Stockton BTc ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Geçtiğimiz birkaç hafta içinde biraz istikrar kazandık. Bu, bazı insanlara belki de bir dibe vurulduğuna dair güven verdi. Ancak o kadar ikna olmadık.”

Piyasa hareketini etkileyen küresel makrolar

Tüm gözler şu anda küresel makrolarda ve Fed’in bu hafta yapacağı faiz artırımında. Kritik toplantı öncesi tüm ekonomik kalemler kararı bekliyor. 

Sektör uzmanlarına göre, Fed’in bu hafta 75 baz puanlık bir faiz artırımı açıklaması bekleniyor. Ancak, Haziran ayı enflasyon rakamlarının beklenenden yüksek gelmesiyle 100 baz puanlık bir artış için yeterli olasılık var.

Öte yandan, şu anda kripto alanında artan bir düzenleyici inceleme var. ABD SEC, kripto piyasası çöküşünün ve en büyük kripto borç verenlerden bazıları tarafından açılan iflasların ardından önlemleri hızlandırdı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin