JPMorgan stratejistleri Bitcoin yatırımcılarını uyardı!
JPMorgan stratejistleri Bitcoin yatırımcılarını uyardı! "Hacimdeki yükseliş tutarsız"

JPMorgan stratejistleri Bitcoin yatırımcılarını uyardı! “Hacimdeki yükseliş tutarsız”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan stratejistleri, kısa süre önce yayınladıkları bir yazıda “Bitcoin dalgalanması bir anda azalmadığı sürece” kripto para biriminin 50.000 doları aşmasıyla sonuçlanan rallisinin “sürdürülemez göründüğünü” açıkladı.

Kurumsal yatırımlar toplam hacim artışının çok altında kaldı

Yazıda analistler, özellikle 48.000 dolar seviyesine dikkat çekti. Bu seviyeyi geçtikten sonra amiral gemisi kripto para biriminin fiyatı, direnci 50.000 dolarda yakaladı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi 51.500 doların üzerine çıktı.

Stratejistler, kurumsal yatırımcı girişlerinin yalnızca 11 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilmesine rağmen, geçen Eylül ayından bu yana Bitcoin’in piyasa kapitalizasyonunun yaklaşık 700 milyar dolar arttığını yazdı.

Piyasa kapitalizasyonunun yükselişine dikkat çeken stratejistler, bu yılın başından bu yana hareketlerin “spekülatif akışlardan daha fazla etkilenmiş gibi göründüğünü” belirterek şunları ekledi:

Bu aynı zamanda, perakende akışının yeniden hızlanmaması durumunda mevcut fiyatları sürdürmek için gerçek para akışlarında bir miktar toparlanmaya ihtiyaç duyulacağını da gösteriyor.

Altın ile benzerlik ve volatilite dikkat çekiyor

TheBlock’un bildirdiğine göre, JPMorgan analistleri, perakende girişlerinin “Ocak ayından bu yana özellikle güçlü olduğunu ve bu perakende hareketinin sadece hisse senetleri için değil, aynı zamanda Bitcoin için de itici bir güç olduğuna dair çok az şüphe var.” dedi.

Strateji uzmanları ayrıca BTC’nin volatilitesini altınınki ile karşılaştırdı. Uzmanlar tüketicilerin, yönetilen varlıklara göre altının en büyük borsa yatırım fonundan ortalama 6,2 kat daha fazla risk sermayesi olan Bitcoin’in en büyük fonu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ile ilgilendiğini söyledi.

CME Ethereum Vadelileri ile BTC’ninki benzerlik gösteriyor

Investopedia’ya göre Risk Sermayesi kavramı, spekülatif faaliyete tahsis edilen ve “yüksek riskli, yüksek getirili yatırımlar için kullanılan” fonları ifade ediyor. Risk sermayesi yatırımlarının geleceği “doğası gereği belirsiz” olma eğilimindedir ancak bir yatırım başarılı olduğunda getiriler ortalamanın çok üzerinde olabilir.

CME Group tarafından ETH vadeli işlemlerinin lansmanını bekleyen stratejistler, başlangıçtaki yavaş ilerleyişin CME’nin Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinde başlangıçta görülenle benzer olduğunu söyledi. Onların görüşüne göre, “kripto para birimlerine yatırımcı ilgisinin olgunlaşması için birkaç yılı olduğu” için ETH vadeli işlemlerinin ilgi kazanması çok uzun sürmeyecek.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin