İtalya, Avrupa Blockchain Ortaklığı’na giriyor - Kripto Para Haber
İtalya, Avrupa Blockchain Ortaklığı’na giriyor - Kripto Para Haber

İtalya, Avrupa Blockchain Ortaklığı’na giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

27 Eylül Perşembe günü Parlamento Üyesi (MP) Mirella Liuzzi tarafından yapılan açıklamaya göre İtalya, Avrupa Blockchain Ortaklığı’na girmek üzere.

Liuzzi’e göre, 26 AB ülkesinin oluşturduğu bir ortaklık, 28 Eylül’ de Brüksel’de Ekonomik Kalkınma, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Luigi Di Maio tarafından imzalanacak.

İtalya, Avrupa Blockchain ortaklığıyla yeni teknolojinin benimsenmesinde büyük bir adım atacak

Key4biz ile yapılan bir röportajda Liuzzi şöyle söyledi:

Ortaklığa katılmak, İtalya’nın daha önce hiçbir hükümetinin karşılaşmadığı bir teknoloji olan Blockchain teknolojisinin geliştirilmesinde, ülkenin kendi çizgisini tanımlamasına izin verecek.

İktidardaki Beş Yıldız Hareketi’nden milletvekili Luizzi, hükümetin kriptoyla ilgili sektör için ulusal bir strateji geliştirmek üzere, Blockchain uzmanlarını işe alacağını belirtti.

Avrupa Blockchain Ortaklığı, AB üye ülkeleri arasında işbirliği aracı olarak hizmet vermek üzere Nisan 2018’de oluşturuldu. İlk olarak 22 üye ülkenin olduğu kuruluş, daha sonra Yunanistan, Romanya, Danimarka ve Kıbrıs’ın da gruba katılmasıyla üye sayısını 26’ya çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde İtalya’nın Napoli kenti, Blockchain’i teşvik etmek için bir çalışma grubu başlattı. Daha sonra, sürekli olarak özerkliğini genişletmeye çalışan Güney bölgesi, kendi kripto para birimini başlatmaya istekli olduğunu açıkladı.

İtalya’nın kripto ile ilgili teknolojileri daha geniş ölçekte uygulamaya çalıştığı bildiriliyor. Örneğin, ülkedeki en ünlü futbol kulüplerinden biri olan Juventus, Blockchain tabanlı fan katılım platformu Socios.com ile ortaklaşa kendi “Fan Tokeni’ni” başlatmayı planladığını açıkladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin