Trade.io Borsası, yedekte beklettiği kripto paralarını kaybetti
Trade.io Borsası, yedekte beklettiği kripto paralarını kaybetti

İsviçre merkezli Trade.io Borsası hacklendi: Hackerlar 7,5 milyon dolar çaldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre merkezli bir kripto para platformu olan Trade.io Borsası, hackerların saldırısına uğradı. Görünüşe göre, 50 milyon TIO soğuk bir saklama cüzdanından başarıyla taşındı ve en azından bazıları borsada satıldı. Trade.io ekibi, platformdaki tüm işlemleri devre dışı bıraktı ve seçenekleri araştırıyor, ancak yine de hackin nasıl mümkün olduğu henüz belli değil. Saldırının yol açtığı zararın boyutunun ise 7,5 milyon dolar olduğu söyleniyor.

Trade.io Borsası, yedekte beklettiği kripto paralarını kaybetti

Hack saldırısı, güvenlik ekibinin, soğuk hava deposu cüzdanından çıkan büyük bir işlemden haberdar olmasıyla ortaya çıktı. Ardından, hem Kucoin hem de Bancor’daki TIO işlemlerinde artış görüldü. Ekip hemen diğer borsalarla bağlantı kurdu ve tüm TIO işlemlerini durdurmalarını ve kendi platformlarında devre dışı bırakmalarını sağladılar.

Çalınan fonların Trade.io’nun yedekte beklettiği kripto paralar olduğu belirtiliyor. Bu yedek paralar şirketin rezervlerinde tutuluyor, ticaret faaliyetlerinin yükselmesi durumunda likidite havuzunda kullanılıyor. Bu fonlar kullanıcılara değil, şirkete ait fonlar. Platformun CEO’su Jim Preissler konuya yönelik şunları söylüyor:

Biz güvenli banka kasalarının herhangi bir tehlike oluşturmadığını doğrulamıştık.

Trade.io ekibi, tokenleri geri almak için kod temelli fork düşünüyor

TIO, Trade.io borsasında likidite için dahili olarak kullanılan bir token. Şirket, büyük yedeklerin çevrimdışı depolanmasını ve kasalarda saklanmasını sağlıyor. Bu süre zarfında, ekibin mevduat kutularının ödün vermediğini doğruladığı düşünüldüğünde, fonlara nasıl erişileceği açık değil. Ayrıca ekip bu soğuk depolamaya nasıl erişilebildiğini (bilmekteyse bile) açıklamıyor. Trade.io ekibi, tokenleri geri almak için kod temelli fork düşünüyor ve bununla çalınan fonları geçersiz hale getirmeyi ve TIO tokenlerinin değerini korumayı planlıyor.

Medium

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin