Bloomberg: ''Kripto para mezarlığı giderek büyüyor.''
Bloomberg: ''Kripto para mezarlığı giderek büyüyor.''

İşte evdeki bilgisayarınızla üretebileceğiniz en iyi kripto paralar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para madenciliği, karmaşık matematiksel problemleri çözerek işlemleri doğrulamak ve Blockchain ağının güvenliğini sağlamak için bilgisayarların işlem gücünü kullanıyor. Bunu gerçekleştiren madencilere belirli miktarda dijital token veya kripto para ödülü veriliyor. Evdeki bilgisayarla üretilebilecek en iyi kripto paralar konusu herkesin merak ettiğin bir konu.

Evdeki bilgisayarınız aracılığıyla çıkartabileceğiniz en iyi kripto paralar

Bitcoin ağındaki madencilik ilk kez başladığında, kullanıcılar madenciliği evdeki dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlarını kullanarak rahatlıkla yapabiliyordu. Bununla birlikte Bitcoin ağı büyüdükçe ve madencilik zorluğu arttıkça basit bir bilgisayar kullanarak yapılan madencilik, Bitcoin madenciliğine özel donanım geliştirildiğinden dolayı artık kazançlı değil. Bu cihazlar, Uygulamaya Özel Entegre Devre (ASIC) olarak adlandırılıyor. Büyük madencilik operasyonları tarafından kullanılan ASIC’ler, daha sonra bireysel madencileri sistemin dışına çıkardı. Neyse ki hala mdencilikle ilgilenmek isteyen kripto para kullanıcıları için bir PC ile çıkarılabilecek kripto paralar var. Bu rehberde evdeki bilgisayarlarınızı kullanarak çıkarılacak en iyi kripto paralar hangileri, onları keşfedeceksiniz.

1. Monero (XMR)

Monero (XMR), kullanıcılarına finansal gizlilik ve işlemsel anonimlik sağlamak amacıyla tasarlanmış gizlilik odaklı kripto paralar arasında ilk sırada kabul ediliyor. Ayrıca Monero’yu PC’niz ile çıkarmak nispeten kolay. Tek yapmanız gereken MultiMiner ya da Guiminer gibi bir Monero madenciliği yazılımı indirmek.

Monero madenciliği, CryptoNight proof-of-work algoritmasına dayanıyor. CryptoNight protokolü, Monero‘ya özgü ASIC’lerin geliştirilmesinin önüne geçmek için özel olarak oluşturuldu. Buna ek olarak Monero ekibi, XMR’nin büyük çaplı madencilik şirketleri tarafından merkezileştirilmesinin önüne geçmek için de son derece kararlı. Monero madenciliğinde kazançlarınızı artırmak istiyorsanız işlem gücünüzü yükseltmek için grafik kartları satın almanız gerekiyor. Monero GPU madenciliği için AMD grafik kartları en uygun kartlar olarak kabul ediliyor.

2. Vertcoin (VTC)

Vertcoin (VTC) de küçük ev madenciliği operasyonları için çok uygun. Monero gibi Vertcoin de ASIC’lerin gelişiminin önüne geçmeyi hedefliyor. Son derece kullanıcı dostu olan Vertcoin‘in madencilik yazılımı One-Click Miner, Vertcoin’in resmi internet sitesi üzerinden indirilebiliyor ve hem CPU hem de GPU madenciliğini destekliyor. One-Click Miner’ı kullanarak Vertcoin çıkarma süreci karmaşık değil ve başlatılması kolay.

Yazılımı indirdikten sonra bilgisayarınızın işlem gücüne uyan bir madencilik havuzu seçmeniz ve Vertcoin’i evden çıkarmaya hazır olmanız yeterli. Vertcoin madenciliğinde sadece AMD ve Nvidia grafik kartlarını kullanabileceğinizi not etmek önemli. Ayrıca ekip size uygun metriklere dayanarak madencilik işleminizin karlığını hesaplamanıza yardımcı olacak ek bilgiler de yayınlıyor.

3. Dogecoin (DOGE)

İnternet ortamında espri kültürü son birkaç yılda önemli ölçüde büyüdü, öyle ki bir espriye dayalı dijital para birimi bile piyasaya sürüldü. Bu dijital para birimi Dogecoin (DOGE). Başlangıçta bir espri olarak ortaya çıksa da daha sonra kendini toplulukta kabullendirmeyi başardı ve piyasadaki en büyük hacme sahip kripto paralardan biri oldu. Dogecoin, Dogecoin ağının madencilik sürecinde örneğin Bitcoin’den daha az enerji kullanmasını sağlayan Scrypt proof-of-work algoritmasını kullanıyor ve blok süresi, madencilere bir dakikadan daha hızlı bir şekilde ödül olarak yeni paralar kazandırıyor.

DOGE madenciliğine başlamak için önce tokenlerinizi saklayabileceğiniz Dogecoin cüzdanını indirmeniz gerekiyor. Ardından Dogecoin’i çıkarmak için CPU ya da GPU olarak iki farklı yol arasından birini seçmelisiniz. Madencilik yazılımı olan CPU miner, CPU’nuzu kullanırken arka planda çalışır. PC’nizi kullanmadığınız zamanlarda cihazınızı yavaşlatmayacak şekilde tasarlandı. AMD veya Nvidia grafik kartlarını kullanmak, bilgisayarınızın madencilik sürecine girdiği hızı artırabilir. GPU madenciliği için cgminer ya da cudaminer kullanmanız gerekecek. Bununla birlikte bir blok ödülü kazanma şansını en üst düzeye çıkarmak için CoinEx ve MultiPool gibi bir madencilik havuzuna katılmanız önerilir. Bu Dogecoin madenciliğinden daha yüksek getiri elde etmenizi sağlar.

Bitcoinafrica

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin