bitcoin

Bitcoin, ABD enflasyon verilerinin ardından yükselişe geçti: İşte BTC’de izlenmesi gereken kritik seviyeler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin BTC/USD -0.44, kilit ABD enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra yükseldi, ancak bir haftadan fazla düzenleyici baskıdan sonra savunmasız kaldı. Çarşamba günü Federal Rezerv’in açıklanacak faiz oranı kararı, kriptolar için bir sonraki büyük katalizör.

Bitcoin’in fiyatı son 24 saatte yüzde 1’den fazla artarak 26.300 dolara yaklaştı ve en büyük dijital varlığın nisan ayında 30.000 doların üzerinde 10 ayın en yüksek seviyesine ulaşmasından bu yana dönemin çoğunda hakim olan 26.000 ila 27.000 dolar arasında kaldı. Bitcoin, mayıs ayı ABD tüketici fiyat endeksi’nin (TÜFE) piyasaya sürülmesinden hemen sonra 26.200 dolardan neredeyse 26.300 dolara yükseldi.

Bitcoin geçtiğimiz hafta 25.500 dolara kadar geriledi, ancak o zamandan beri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun borsaları Binance ve Coinbase Global’i bir dizi ABD yasasını ihlal etmekle suçlamasının ardından ABD’nin düzenleyici korkuları karşısında istikrar kazandı. Broker Oanda’da analist olan Edward Moya, ”Düzenleyici korkular çılgına dönerken kriptoverse belirsizlik içinde kaldı” dedi.

Bitcoin TÜFE baskısı ile karşı karşıya

Bitcoin’in hava koşullarına karşı iki günlük makroekonomik katalizörü var, tıpkı borsa gibi. Salı günkü TÜFE baskısından sonra çarşamba günü Federal Rezerv’in faiz oranlarına ilişkin bir karar, dijital varlıkları tıpkı Dow Jones Endüstri Ortalaması ve S&P 500 gibi hareket ettirecek.

FED, dijital varlıkların yanı sıra hisse senetlerindeki düşüşlerin arkasındaki itici güç olan enflasyonla mücadele için Mart 2022’den bu yana oranları önemli ölçüde artırdı. Bitcoin’in bu yılki büyük rallisinin çoğu yaklaşık üçte ikilik artışlarının yakında sona ereceği ve sonunda tersine döneceği beklentilerinin ortasında geldi. Yatırımcılar, FED’in çarşamba günü faiz oranlarını duraklatma düğmesine basması için hazırlanıyor.

Salı günkü TÜFE verileri tüccarların sinirlerini sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Enflasyon verileri, yıllık tempoda tüketici fiyatlarının üst üste 11. ayda bir düşüş kaydettiğini ortaya koydu. Bununla birlikte, Bitcoin, FED’in bir satışı hızlandırabilecek kilit seviyelere yakın karar vermesiyle teknik açıdan da savunmasız kalmaya devam ediyor.

Teknik araştırma firması Fairlead Strategies’in yönetici ortağı Katie Stockton, ”Bitcoin yanlara doğru düşmeye devam ediyor, ancak 25.200 dolara yakın kilit desteğin üzerinde kalıyor.” dedi. “25.200 doların altındaki bir arıza, dikkatimizi 200 günlük hareketli ortalamadan 23.600 dolara yakın ikincil desteğe çevirecektir.  Uzun vadeli momentum henüz anlamlı bir şekilde iyileşmedi.”

Bitcoin’in ötesinde en büyük ikinci kripto ETHUSD 1,750 dolar seviyesinde sabit kaldı. Daha küçük kriptolar veya altcoinler daha karışıktı, Cardano yüzde 1 düştü ve Polygon MATİC USD yüzde 1 arttı. Meme coinler ise canlıydı, Dogecoin ve Shiba Inu yüzde 1 kazandı.

barrons


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin